Logo hellevoetsepost.nl


Hellevoetsluis is nog steeds de fiere koploper/
Hellevoetsluis is nog steeds de fiere koploper/

Degelijke overwinning Hellevoetsluis

  Sport

Hellevoetsluis - Na enkele mindere wedstrijden toonde Hellevoetsluis vorige week in de uitwedstrijd tegen Zuidland al enige vormen van herstel en deze lijn werd doorgetrokken in de thuiswedstrijd tegen SVS. Zonder echt groots te spelen werd er toch een verdiende en degelijke 2-0 overwinning geboekt.

Hellevoetsluis beschikte over een fitte selectie en dat stelde trainer Edwin de Koning voor enkele lastige keuzes. Zo kon het gebeuren dat Victor Hartog na enkele mindere wedstrijden op de bank moest beginnen en ook Roeland de Bruijne niet op een basisplaats kon rekenen. De Hellevoeters beschikken dit seizoen echter niet alleen over een brede selectie, maar ook over een selectie waarbij de wisselspelers kwalitatief niet onderdoen voor de basisspelers. Een luxeprobleem dus voor De Koning, zodat hij zelfs per wedstrijd, afhankelijk van de tegenstander, zijn opstelling kan bepalen. Zo kon het gebeuren dat Patrick Struijk dit keer een basisplaats had en deze maakte hij meer dan waar. De ouderwetse spelbepaler brengt door zijn strakke en zuivere passing snelheid in het spel en zodoende kunnen de voorwaartsen snel in het spel betrokken worden en gevaarlijk zijn waar zij gevaarlijk horen te zijn. De vele corners leidden niet tot het gewenste resultaat. Toch ontstond het eerste doelpunt uit een voorzet van de zijkant. De al eerder genoemde Patrick Struijk kreeg de bal aan de rechterkant aangespeeld en bereikte met een zuivere, strakke trap het hoofd van Davy Mierop. Zijn geplaatste kopbal verdween buiten het bereik van de doelman in het doel (1-0). SVS, onder leiding van oud-Capelle en -DCV speler Wout Ooms in vier seizoenen van de 4e naar de 2e klasse gepromoveerd, drong vlak voor rust nog wel aan, maar de Hellevoet-defensie gaf geen krimp.

In de tweede helft, door het grauwe weer gespeeld met kunstlicht, waardoor het complex nog sfeervoller oogde, leek SVS op 1-1 te komen, maar een indirecte vrije trap belandde via de muur voor de voeten van een SVS-er, die scoorde, maar op het moment dat de vrije trap genomen werd buitenspel stond. Treffer geannuleerd, maar Hellevoetsluis was gewaarschuwd. De stand werd even later gelukkig 2-0 in het voordeel van de rood-witten, doordat Ken Luyendijk in de 76e minuut uit een voorzet van Davy Mierop wist te scoren, daarbij opzichtig geholpen door de SVS-doelman, die het slappe rolletje makkelijk leek op te pakken, maar mistastte, waardoor de bal tergend langzaam over de doellijn rolde.

Hellevoetsluis boekte daarmee een degelijke overwinning, want in het vervolg van de wedstrijd kwam het niet meer in de problemen en speelde het de wedstrijd geroutineerd uit. De Hellevoeters gaan de komende maanden wel wat routine missen, want de 34-jarige mandekker Öner Sang-A-Jong, bezig aan een sterk seizoen, wacht op 8 december een zware operatie en zal een paar maanden node gemist worden. Het was dan ook een mooi gebaar van trainer Edwin de Koning dat hij Sang-A-Jong één minuut voor tijd een applauswissel gunde.

Meer berichten
Shopbox