Dyron Bijl voelt zich bevoorrecht. (Foto John Biert)
Dyron Bijl voelt zich bevoorrecht. (Foto John Biert)

Dyron Bijl voelt zich bevoorrecht

  Sport

Dyron Bijl gaat bij voetbalvereniging Spijkenisse alweer beginnen aan zijn zesde seizoen. En het wordt een bijzonder jaar voor de Hellevoeter, want met de groen-witte formatie promoveerde hij voor de zomer naar de derde divisie. Dat betekent spelen tegen grote clubs. "Een geweldige uitdaging," aldus de 26-jarige sluitpost.

HELLEVOETSLUIS - Spijkenisse werd vorig seizoen kampioen in de hoofdklasse na een krankzinnig slot van de competitie. In die fase dacht Bijl ook terug aan de achterliggende jaren. "Toen wij die titel pakten stond ik met mijn ouders te praten. Ik besefte toen wel dat ik een mooie loopbaan heb. Met twee kampioenschappen met Spijkenisse, één met Hellevoetsluis, en eigenlijk altijd wel een prijs in de jaren dat ik geen kampioen werd met mijn clubs. Best bijzonder. Tien jaar geleden speelde ik met Hellevoetsluis in de reserve derde klasse met het tweede. Nu ga ik de derde divisie in met Spijkenisse."

Bijl voelt zich bevoorrecht. "Absoluut, bovendien was het laatste half bij Spijkenisse mijn beste bij de club. Toen ik hier kwam, als jonge jongen van Hellevoetsluis, speelde Spijkenisse in de eerste klasse. Straks gaan we naar Groningen (260 kilometer en Harkema (240 kilometer) voor uitwedstrijden. Een stukkie rijden, maar ik vind het wel mooi," lacht Bijl, die altijd onomstreden is geweest onder de lat bij Spijkenisse. "Vijf jaar inmiddels, met Christian van Wijngen de laatste drie jaar kort achter mij. Wij houden elkaar echt scherp. Keeperstrainer Leo Timmer ook."

De Hellevoetse sluitpost denkt dat Spijkenisse geen slecht figuur gaat slaan in de derde divisie. "Wij hebben echt een goede groep, met ervaring en jong talent. Er zit zoveel energie in deze selectie. En kom op, we spelen straks tegen Quick Boys, Spakenburg. Grote clubs, gerenommeerde verenigingen. De top van het amateurvoetbal, al neigt het soms al een beetje naar het professionele. We zullen ongetwijfeld moeten wennen, maar als wij er in blijven, zonder nacompetitievoetbal, voelt dat denk ik als een kampioenschap."

Spijkenisse is twee weken geleden al begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In het eerste duel was IJsselmeervogels met 7-3 te sterk, zaterdag verloor Spijkenisse slechts met 2-1 van Excelsior Maassluis. Beide clubs acteren een niveau hoger. "Tegen IJsselmeervogels moesten we er echt nog in komen, tegen Excelsior Maassluis was het al een stuk beter."

Dyron Bijl speelde in zijn leven maar voor twee clubs; Hellevoetsluis en Spijkenisse. En de vraag is of daar wel een derde vereniging bij komt. "Heb het uitstekend naar mijn zin bij Spijkenisse. Hele fijne club, met fijne mensen.

Meer berichten