Logo hellevoetsepost.nl


Hellevoetsluistrainer Edwin de Koning is tevreden met zijn selectie voor het nieuwe seizoen. (foto: John de Pater)
Hellevoetsluistrainer Edwin de Koning is tevreden met zijn selectie voor het nieuwe seizoen. (foto: John de Pater)

Hellevoetsluis legt de lat weer iets hoger: op naar de top drie

  Sport

De KNVB maakte vorige week de competitie-indelingen bekend voor het seizoen 2017/2018. Hellevoetsluis is opnieuw ingedeeld in de zaterdag tweede klasse D. Zonder Nieuwenhoorn, dat vorig seizoen via een extra nacompetitie promoveerde naar de eerste klasse. "Jammer voor ons, maar we krijgen er Zuidland voor terug," aldus Hellevoetsluis-trainer Edwin de Koning.

Door Cris Rolandus

HELLEVOETSLUIS - De oefenmeester van de rood-witten had het met zijn ploeg graag weer tegen Nieuwenhoorn opgenomen. "Maar ik gun de club de promotie van harte hoor. Alleen waren het wel mooie duels, met veel publiek. Dat missen wij nu. Aan ons de taak om te zorgen dat we snel weer tegenover Nieuwenhoorn staan."

En daarmee komen we direct bij de doelstelling van Hellevoetsluis voor de nieuwe voetbaljaargang. "Na een zesde en vierde plaats in de afgelopen twee seizoenen, gaan we dit jaar voor een top-3 klassering. En dan het liefst helemaal bovenaan natuurlijk. We leggen de lat weer iets hoger. Deze tweede klasse is niet moeilijker dan voorgaande jaren, maar ook niet makkelijker. De clubs zijn altijd wel aan elkaar gewaagd. Dat zal in het nieuwe seizoen niet anders zijn, denk ik. Ben erg benieuwd wat wij kunnen brengen."

Nieuwenhoorn dus niet, Zuidland wel na de degradatie van die club uit de eerste klasse. Onder leiding van voormalig Nieuwenhoorn-trainer Aad Andriessen, die Adri van Tiggelen opvolgt. En er is werk aan de winkel voor hem na het moeizame achterliggende jaar in 1C. "Aan mij de taak om er weer een elftal van te maken. Een ingespeeld geheel. Niet een selectie met individualisten. Dat zag je wel een beetje vorig seizoen. Ze speelden voor zichzelf, voor een nieuwe uitdaging, niet voor de club. Ik heb met alle spelers gesproken. Ze willen echt iets rechtzetten," aldus Andriessen.

"Leuk om tegen Zuidland te spelen, veel jongens kennen elkaar," vervolgt De Koning. "En het is altijd leuk om dichtbij huis te voetballen. Zelf vind ik de confrontatie met mijn oude club Rhoon wel speciaal. Ik ben nu acht jaar trainer van Hellevoetsluis, maar alleen in mijn eerste jaar hier kwamen wij Rhoon tegen. Heb daar wel weer zin in. Ik ben tevreden met mijn selectie."

Hellevoetsluis is in de zaterdag tweede klasse D ingedeeld bij de volgende verenigingen: Alexandria '66, Berkel, BVCB, CWO, Neptunus-Schiebroek, Piershil, Rhoon, Sparta AV, SSS, Strijen, SVS, Zuidland en VDL. Vorig seizoen eindigde Hellevoetsluis als vierde.

Reageer als eerste
Meer berichten