Logo hellevoetsepost.nl


Mijlpaal voor Sibpalki Hellevoetsluis en Yu Sin Kwon

  Sport

Daar staan ze dan: Elly van Eck-de Bruin en Jordy van Koijk. Deze martiale sporters uit Hellevoetsluis slaagden op 3 juni in Hilversum voor het examen 2e en 1e dan sibpalki. Sibpalki betekent letterlijk ‘achttien vaardigheden’ en is onderverdeeld in steekwapens, snijwapens en slagwapens, waaronder de blote vuist.

Elly behoort nu tot het selecte gezelschap van zwartebanders (twee) die in het bezit zijn van de 2e dan. Niet verwonderlijk, omdat Sibpalki in Nederland nog in de kinderschoenen staat, met ‘maar’ vier scholen, waaronder Yu Sin Kwon Hellevoetsluis.

Jordi verbaasde iedereen door in een tijdbestek van twee jaar zijn dangraad te behalen. “Geen wonder,” zegt Elly, “Het is een liefhebber pur sang die geen moment onbenut laat om zich nog meer in deze sport te bekwamen.” Jordi is ook 1e dan taekwondo. Zondag 25 juni worden tijdens een speciale ceremonie in Hilversum de geslaagde dangraadhouders (zeven in totaal, verdeeld over de vier scholen in Nederland) gefêteerd.

De Koreaan Bok Kyu Choi (7e dan en hoofdinstructeur) staat aan het hoofd van Sibpalki Nederland. Elly van Eck-de Bruin leidt de school in Hellevoetsluis. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met haar opnemen via m.van.eck22@kpnplanet.nl. Zie ook de website van Yu Sin Kwon.

Reageer als eerste
Meer berichten