Ontspanning voor mensen en voor huisdieren op afstand

  Human Interest

Haar baan als stewardess vindt Laurette Pelser nog altijd erg leuk. "Maar ik zocht wel iets anders om ernaast te doen." Na een studie natuurgeneeskunde, was er het plan voor een eigen praktijkje. Maar dat was toch niet helemaal wat ze wilde. "En toen kwamen de holistische massages op mijn pad."

Hellevoetsluis - In haar nieuwe praktijk onder naam OntspanningsLAB brengt Laurette Pelser in de eerste plaats dingen bij elkaar die haar persoonlijke interesse hebben. "Als je iets wilt doen, kun je eer maar beter helemaal achter staan," zegt de Hellevoetse.

Omdat zij het geweldig vindt mensen helemaal te laten ontspannen zijn daar de massages, maar ook reiki voegde zij om dezelfde reden toe aan haar aanbod. Wie zich bij het OntspanningsLAB laat masseren, ligt al snel een uur op tafel. "Maar ik vond het ook leuk om iets met dieren te doen. Door mijn paard was ik al paardenmassage gaan doen en ik ben er een cursus communiceren met dieren bij gaan doen. Eerlijk gezegd dacht ik eerst dat het veel te zweverig zou zijn, maar ik merkte dat ik echt contact kon leggen, dat ik de dingen voelde en hoorde die ervoor zorgen dat dieren minder goed in hun vel zitten."

Als voorbeelden noemt Pelser een hond die nooit naar de trimsalon wilde ("Ik kreeg in m'n hoofd door dat de vloer er te koud was, dat bleek te kloppen") maar ook de inmiddels 14 jaar oude kater die nu bij haar thuis rondscharrelt. "Bij zijn oude baasje klikte het niet. Hij heeft gewoon een plek nodig om rustig oud te worden."

Waar mensen voor de behandeling op haar behandeltafel komen en waar zij voor een paardenmassage zelf op bezoek gaat, vindt de behandeling van andere huisdieren op afstand plaats. "Wat ik nodig heb ik een foto en de naam van het dier. In gedachten ga ik dan naar het beest en stel vragen over het probleem en vraag of het dier ook zelf nog wat te vertellen heeft. Daarna kunnen het woorden of zinnen zijn die ik in mijn hoofd hoor, maar het kan ook zijn dat ik bijvoorbeeld ineens pijn in m'n heup heb. Dan kan ik vragen of dat van het dier komt."

En zo kan een behandeling ook op afstand plaatsvinden. "In gedachten heb ik bijvoorbeeld de hond voor me op tafel en ga ik er met mijn handen overheen. Dan spreken we vooraf wel af dat de hond thuis is om te voorkomen dat ie ineens in het bos ligt te slapen."

Afspraken

Voor een massage ontvangt Laurette Pelser mensen op haar massagetafel en gaat zij bij paarden op bezoek in de stal. Een behandeling van huisdieren vindt op afstand plaats. Informatie en afspraken op ontspanningslab.nl.