Logo hellevoetsepost.nl


Een mooie huid komt van binnenuit

  Human Interest

Held van de week

Bekende gezichten, maar ook heel veel mensen die op de achtergrond hun onmisbare werk doen. In de buurt, bij verenigingen of stichtingen die zich inzetten voor het goede doel bijvoorbeeld. De regio zit vol helden. In deze rubriek krijgen alle helden een gezicht.
Deze week is het de beurt aan Negina Salehi uit Hellevoetsluis. De 24-jarige is inmiddels drieënhalf jaar eigenaar van Beauty Wellness Nails Brielle in de Brielse Voorstraat. Onlangs ontving zij als Young Professional een ARIA Award, een onderscheiding voor een jonge ondernemer met een Afghaanse achtergrond.

Door Dick Snijders

Negina Salehi was vier jaar toen ze met haar ouders in Nederland aankwam. Na een eerste opvang in het noorden van het land, streek het gezin neer in Hellevoetsluis. Een jaar later volgde al een verhuizing, maar het gezin woont na twintig jaar nog altijd in Hellevoetsluis.

Ben je nu echt een Hellevoetse?

Toen wij in Nederland kwamen hadden wij totaal geen familie hier. In Hellevoetsluis kwamen we simpelweg terecht omdat er een woning beschikbaar kwam. Nadat mijn ouders binnen Hellevoetsluis waren verhuisd, zijn we er altijd gebleven.

Maar je hebt je praktijk nu in Brielle

Ik had hier al stage gelopen en in 2014, toen ik bijna klaar was met mijn studie, heb ik de zaak over kunnen nemen. Dat was toen een hele investering, waar ik een extra lening voor heb moeten aangaan.

En dat was altijd je droom?

Nou ja, op de middelbare school wilde ik eerst graag geneeskunde gaan studeren. Maar toen ik 5 havo op een honderdste punt niet haalde, en ik naar het mbo gegaan. Toen ben ik gaan nadenken of arts nog wel zo'n goed idee is. Toen ik me realiseerde dat ik eigenlijk niet zo goed tegen bloed kan, ben ik hbo Huidtherapie gaan doen.

Maar een eigen zaak is dan nog een hele stap

Ja, ik had natuurlijk helemaal geen ervaring als ondernemer. Het regelen van de belastingaangifte, het bewaren van bonnetjes, alles was nieuw voor mij. Maar ondertussen zijn we drieënhalf jaar verder en gaat het erg goed.

Zo goed dat je een onderscheiding hebt gekregen

Het leuke is dat mijn vader ooit ook zo'n onderscheiding heeft gekregen. Via via waren ze nu bij mij terechtgekomen en kreeg ik de vraag of ik een brief wilde sturen. Ik heb toen een verhaal gemaakt, waarin ik aangaf hoe ik het opzetten van een eigen bedrijf heb ervaren.

Maar je had niet verwacht te winnen?

Nee, pas tijdens het gala, toen werd gezegd dat een prijs naar een jonge dame ging die een eigen onderneming had opgezet. Ik heb toen een speech van drie minuten gehouden. Voor mijn gevoel was ik een beetje aan het brabbelen, maar mensen in de zaal zeiden dat het prima ging.

En trots?

Ja. Ook omdat ik zo kan aangeven dat Afghaanse jongeren, maar eigenlijk jongeren in het algemeen, moeten gaan studeren wat ze zelf leuk vinden en niet iets moeten gaan doen omdat hun ouders dat van hen verachten.

En nu?

Nu hoop ik in deeltijd een studie orthomoleculaire geneeskunde te gaan doen. Ik werk nu ook vanuit de overtuiging dat gezonde voeding en een gezonde levensstijl van belang zijn voor een gezonde huid. Dat wil ik uitdragen.

Hoe dan?

Ik werk nu zes dagen per week in de salon. Dat hoop ik terug te kunnen brengen. Om te gaan studeren maar ook om te werken aan de website, aan een YouTubekanaal en aan social media. Zo hoop ik vooral jongeren bewust te maken. Bijvoorbeeld met voedingsadviezen maar ook over het belang van goed ingesmeerd de zon in gaan.

Nomineer een held

De regio kent veel meer bijzondere mensen. Sporters, vrijwilligers, ondernemers; mensen die het leven van anderen verrijken. Ken je zo iemand? Nomineer hem of haar: redactie.hb@persgroep.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten