Logo hellevoetsepost.nl


Jonge talentvolle kunstenaars exposeren in gemeentehuis

  Cultuur

Soms heb je van die kunstexposities die je gewoon gezien moet hebben. Eén van deze kunstexposities is die van drie talentvolle jonge kunstenaars. Drie jonge kunstenaars, drie verschillende visies, drie totaal verschillende technieken en stijlen maar één grote overeenkomst 'aanstormend jong talent van een hoog niveau'.

Hellevoetsluis - Nimmer zult u zo verscheidenheid van intrigerend werk bij elkaar hebben gezien in één expositie. Drie jonge kunstenaars die aan het begin staan van een veelbelovende carrière en voor de allereerste keer, in een gezamenlijke expositie, een tipje van de sluier zullen oplichten van hun bijzondere werk.

Wesley van Konijnenburg

Wesley is een jongeman die al van jongs af aan creatieve uitingen vertoont. Na jaren actief te zijn geweest als website designer, richt hij zich al een jaar of 5 op de beeldende schilderkunst en in het bijzonder de klassieke stijlen.

Hij is al vanaf zijn tienerjaren actief in het atelier van Stichting Dogma en is daar al jaren vrijwilliger en een vast gezicht voor de kinderkunstklas. Hij werkt daarnaast in verschillende verzorgingstehuizen waar hij schilderlessen verzorgt aan mensen met een beperking.

Wesley concentreert zich vooral op zijn eigen zoektocht naar een persoonlijke vorm van perfectie in de schilderkunst. Hij balanceert op de grens van statische en scheppende kunst en probeert vernieuwend te zijn maar ook dicht bij zichzelf te blijven.. Een belangrijke inspiratiebron voor hem is het Impressionisme. Daarnaast put hij zijn inspiratie uit het leven om hem heen met name uit de popcultuur, klassieke literatuur, poëzie, klassieke geschiedenis en de natuur.

Zijn werk kenmerkt zich door abstracte en wilde achtergronden in donkere aardse kleuren. Daarover heen schildert hij dan iets anders dat teruggrijpt naar oude schilderstijlen maar dan in een nieuw jasje. Ook maakt hij graag gebruik van wilde onvoorspelbare kleuren op plekken waar je ze niet verwacht. Desondanks is het niet bijzonder om tussen zijn werken compleet verschillende stijlen en technieken te vinden. Hij experimenteert graag en richt zich altijd op zelfontwikkeling en ontplooiing.

Het is niet zijn bedoeling om het publiek mooie plaatjes of boodschappen voor te schotelen maar meer om hun een inkijkje te geven in zijn gedachten en zijn zoektocht naar het perfecte schilderij. Dat dit niet bestaat weet hij ook wel maar net als in het leven gaat het hem vooral om het avontuur, de weg er naar toe en de paden die je daarbij bewandeld.

Lianne Sleyt

Sinds haar kindertijd is Lianne al bezig met tekenen, kleuren en andere creatieve uitingen. In die tijd was het ook dat zij via een vriendinnetje bij de bekende “kinderkunstklas” van de Johan van Konijnenburg terecht kwam. Daar leerde zij in de loop van vele jaren schilderen, haar eigen stijl ontdekken, en verder te ontwikkelen.

Ze ging van het kindergroepje door naar de jeugd/jongvolwassenengroep.

Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat zij na de middelbare school aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam haar opleiding vervolgde.

Via de specialisatie Art en Design is zij daar afgestudeerd om vervolgens de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving gaan volgen.

Als bevoegd docente Beeldende Kunst en Vormgeving bleef zij het atelier van Johan bezoeken om haar technieken nog verder te kunnen ontwikkelen.

In de tijd van het grafische lyceum en haar docent beeldende vorming opleiding is zij er achter gekomen dat schilderen echt haar `ding` is. Vooral het subtiele kleurgebruik heeft haar fascinatie. Waren dit eerst de meest lichte kleuren zoals wit, groen, paars en briljant blauw. Nu zoekt zij vooral naar de verschillende contrasten zoals licht en donker of warm en koude nuances.

Lianne haalt haar inspiratie uit haar omgeving. Een voorwaarde voor het vinden van een goed beeld is voor haar dat ze meteen moet kunnen zien hoe ze het zou willen maken. Dat ze een soort plan kan maken hoe zij het schilderij gaat vormgeven. Als dat niet meteen lukt weet zij dat dit beeld niets voor haar kan betekenen en wordt het niet uitgevoerd. Soms kunnen meerdere beelden `samen smelten` tot één geheel.

Schilderen is haar identiteit. Ze houdt zich uitsluitend bezig met beeldaspecten; contrasten, composities en ruimtelijkheid. Een diepgaande gedachte of boodschap moet je niet in haar werk proberen te zoeken. Ze wilt vooral dat mensen plezier, ontroering en blijdschap ervaren als mensen naar haar werk kijken zoals je dit zou ervaren wanneer men in de natuur naar een landschap zou kijken, geniet er van en zoek er niet te veel achter.

 

Sebastian van Houwelingen

Sebastian van Houwelingen is een kunstenaar en cartoonist uit Middelharnis. Zijn werk bestaat voornamelijk uit schilderijen en met de hand getekende illustraties. Sebastian heeft een unieke stijl waarmee hij zichzelf wil onderscheiden van andere kunstenaars. Hij laat zich inspireren door moderne cartoons en tekenfilms, maar ook door de klassieke kunst. Vaak wordt zijn werk vergeleken met de schilderijen van Jhieronimus Bosch vanwege de veelvoud aan bizarre figuren. Zijn schilderijen en illustraties zijn druk, levendig en vol van thematiek. Sebastian omschrijft zichzelf als een scepticus, rationalist en liefhebber van wetenschap. De thema’s van zijn werk zijn dan ook geïnspireerd door zijn kritische kijk op de wereld. Het doel van Sebastian’s werk is om de toeschouwer aan het denken te zetten over allerlei zaken waar wij als mensen dagelijks mee te kampen hebben. Door maatschappelijke fenomenen op een karikaturistsche weer te geven, wil hij aantonen dat een hoop dingen eigenlijk heel `vreemd` zijn. Sebastian mag zich inmiddels verheugen met internationale belangstelling voor zijn werk. Tevens is hij actief als docent/projectbegeleider in de regio’s Hellevoetsluis en Goeree-Overflakkee. In zijn atelier in Middelharnis maakt hij zijn eigen werk, en organiseert hij projecten en lessen voor kinderen en jongeren. Hiernaast gaat hij ook regelmatig langs bij scholen of jongerencentra om les te geven.

Deze bijzondere expositie is, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis van Hellevoetsluis, te bewonderen tot 11 augustus.

Informatie over deze expositie en over de kunstenaars is te vinden op de website www.dogmagroup.nl

Reageer als eerste
Meer berichten