Logo hellevoetsepost.nl


Vierdejaars tto Jacob van Liesveldt spelen Shakespeare

  Cultuur

Op Jacob van Liesveldt brachten de leerlingen van het tweetalig vwo in één week drie stukken van William Shakespeare op de planken: de komedie The Merchant of Venice en de tragedies Macbeth en Romeo and Juliet. De voorstellingen waren geheel in het Engels. Alle vierdejaars kwamen op het podium in grotere of kleinere rollen en sommigen speelden, onder regie van theatermaker en docent drama Coen van Onselen, werkelijk de sterren van de hemel. Het publiek, bestaande uit ouders, schoolgenoten en andere belangstellenden, was zeer onder de indruk!

Binnen het tweetalig onderwijs (tto) op CultuurProfielschool Jacob van Liesveldt neemt theater een belangrijke plaats in. Al vanaf klas 1 geven de tto-leerlingen elk jaar een Engelstalig optreden ten beste, uiteraard oplopend in moeilijkheidsgraad, en tevens zijn er in verschillende leerjaren theaterworkshops. Ook de Shakespeare Night maakt deel uit van deze traditie: in vwo-4 van het tto staat wekelijks het vak drama op het rooster. Daarin krijgen de leerlingen acteerles van Coen van Onselen en studeren zij een stuk in voor de eindvoorstelling.

Coördinator tweetalig onderwijs Irene Oskam: ´Wij geloven dat acteren de leerlingen uit hun comfortzone trekt. Ze moeten, ieder op zijn eigen niveau, als het ware over zichzelf heen te stappen. Sommigen ontdekken een onvermoed talent in zichzelf en vinden het fantastisch, anderen doen het misschien nooit meer. Maar door jezelf letterlijk over het voetlicht te brengen, en dan ook nog in een andere taal, daar groeit iedereen van en dat neem je mee voor de rest van je leven. Ik ben ontzettend trots op wat ze met elkaar hebben neergezet!´

Reageer als eerste
Meer berichten