Joop Zoetemelk rijdt in wielerronde Abbenbroek

ABBENBROEK - Op zaterdag 13 juli komt Oud Tour de France-winnaar en oud-wereldkampioen Joop Zoetemelk in actie bij de 39e editie van de wielerronde van Abbenbroek. Zoetemelk zal niet alleen het startschot lossen en bij de huldigingen actief zijn, maar zal zelf ook deelnemen aan de koppeltijdrit.

Om 10.00 uur is de start van de sportklasse, waar ruim tachtig renners uit heel Nederland zich voor aangemeld hebben. Regionale renners zijn onder andere Emiel van Dijk, Marco van Leeuwen, Leon Oosters (Hellevoetsluis), Willem Kegge (Vierpolders), Bryan Meijninger (Heenvliet) en Jerry de Graaf (Geervliet).
De elite vrouwen starten om 11.15 uur voor 64 km. Regionale rensters zijn Delore en Chanella Stougje, Claudia van Dijk (Zuidland) en Marieke van Witzenburg (Brielle). Om 13.00 uur is de start van de 90 km en ook hier zijn al ruim tachtig aanmeldingen met meervoudig winnaar in Abbenbroek Michael Vingerling (Hellevoetsluis), Jordi Talen (Spijkenisse), Louis de Koning en Kasper Schotte (Zuidland). Om 15.15 uur is de Rabobank Dikke bandenrace. De koppeltijdrit waar naar verwachting zo'n 150 koppels aan deelnemen, is om 17.00 uur. Naast Joop Zoetemelk neemt ook bondscoach van de Nederlandse profs, Koos Moerenhout deel. Info: wielerrondevanabbenbroek.nl.

Mirjam van der Boom