Medisch Centrum verzorgt kerstactie

Vorig jaar was de door het Medisch Centrum Brielle georganiseerde kerstactie zo'n groot succes, dat ze verder gaan op de ingeslagen weg. Dit jaar organiseren ze er weer eentje.

BRIELLE - De commissie van hun huurdersvereniging heeft daarvoor het voortouw genomen. Onder aanvoering van Marion Hazejager met in haar kielzog Charlotte Bijdevier en Marcel Siemerink, is er eerst flink nagedacht. Na het nodige wikken en wegen wordt het een actie die uiteindelijk lachende gezichten moet opleveren bij de kinderen waarvan de ouders klant zijn bij de Brielse voedselbank. "We gaan gezelschapsspellen inzamelen", zegt Hazejager. "Maar we willen alleen maar voor mooie volledige spellen gaan, waar nog niet de sleet op zit." Cadeaus onder de kerstboom leggen, waarvan te zien is dat ze al door vele kinderhanden zijn gegaan, wil het Medisch Centrum niet.

Verzorgingsartikelen

Maar daar blijft het niet bij. Hazejager legt uit dat de groep kinderen van zo'n twaalf tot achttien jaar vaak tussen de wal en het schip terecht komen. Daarom zijn voor die groep verzorgingsartikelen ook welkom. "En dan moet je bijvoorbeeld denken aan make-up voor de meiden, maar ook deodorant, bodylotion, shampoos en douchegel." Voor alle duidelijkheid zegt ze er nog achteraan dat het Medisch Centrum alleen maar nieuwe, nog niet aangebroken producten wil.

Samen

De slogan van het Medisch Centrum Brielle is 'Samen beter'. Met deze kerstactie hopen ze dat de kinderen die het misschien wel het beste kunnen gebruiken, een 'betere' kerst zullen hebben als andere jaren. "Want 'samen delen' ligt helemaal in het verlengde van 'Samen beter'."
En als je geen spulletjes voor in de mand hebt, kan je toch mee doen aan de actie. Er komt namelijk ook nog een collectebus in het Medisch Centrum. Daar kunnen de bezoekers een geldelijke bijdrage doen. "Van dat geld kopen we zelf de artikelen. En nu hopen dat deze kerstactie net zo'n groot succes wordt als die van vorig jaar."

Martin van Gurp

Meer berichten