Voorne Atletiek viert 25-jarig jubileum

Sinds vijf jaar een prachtige baan

Voorne Atletiek viert 9 september een groot openbaar jubileumfeest. De vereniging bestaat 25 jaar. Er lopen nog steeds een aantal leden van het eerste uur bij de club rond. "Actieve leden, die nog met warmte vertellen over de beginjaren", vertelt voorzitter Allard Moene van het dagelijks bestuur.

BRIELLE - "Voorne Atletiek is opgekomen na het loskomen van de voetbalvereniging SC Voorne. Die hadden een bloeiende hardloopafdeling voor jeugd en volwassenen, die uiteindelijk is los komen te staan. Op 1 augustus 1993 was de oprichtingsvergadering."
De atletiekbaan op het sportpark Geuzenpark viert de vijfde verjaardag. Allard: "Vanaf het allereerste begin van Voorne Atletiek heeft de vereniging zich hard gemaakt om een baan aan te leggen. Uiteindelijk is de gemeente akkoord gegaan met de aanleg van een atletiekbaan op het sportpark."

Accommodatie

De vereniging huurt de baan van de gemeente Brielle, vertelt penningmeester Jeroen Volker. "Vanaf de eerste jaren van de vereniging is er al geld gereserveerd om een baan te bekostigen. De accommodatie hebben we zelf betaald."
De leden van het dagelijks bestuur van Voorne Atletiek, naast Allard en Jeroen ook secretaris Nico Enthoven, besteden gemiddeld rond de acht uur per week aan de atletiekvereniging. Allard: "Dat is buiten de sporturen om. Daar ben ik gemiddeld zo'n vijf uur per week mee bezig."
"Je wilt de club laten groeien, ook heel duidelijk geïnspireerd door de feedback van leden dat ze blij zijn met wat we doen", legt Allard uit. "Zonder die warme aanmoedigingen zou ik niet de energie hebben om het vol te houden en er zijn veel meer mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de vereniging. Dat vind ik inspirerend. Trainers, mensen achter de schermen met wedstrijden: administratie, onderhoud, de bar. Je draagt graag je steentje bij omdat iedereen dat doet."
Het jubileumfeest zondag 9 september is ook bedoeld voor niet-leden.
"We willen ons laten zien aan iedereen die ons nog niet kent."

Meer berichten