De Jong gaat verder als burgemeester

Hoewel het nog niet helemaal officieel is, zal burgemeester Peter de Jong van Westvoorne per 1 augustus aan zijn derde termijn als eerste burger gaan beginnen.

WESTVOORNE - "Ik heb het erg naar mijn zin in Westvoorne," begint de in Gouda geboren De Jong. "Gouda heeft als mijn geboorteplaats een apart plekje bij mij, maar Oostvoorne, Tinte en Rockanje heb ik ook in mijn hart gesloten." De burgemeester heeft zin in zijn derde termijn, "want Westvoorne is een prachtige gemeente met mooie stranden, een fantastische natuur en kent actieve, zeer betrokken inwoners. Westvoorne heeft bovendien een hechte gemeenschap waar het fijn is om voor te werken."

Betrokkenheid

De Jong gaat graag naar bijzondere gelegenheden in zijn gemeente, zoals het bezoeken van verenigingen, het opluisteren van een jubileum, het verzorgen van een opening, het bezoeken van een receptie of het feliciteren van een diamanten bruidspaar. "Het is elke keer weer geweldig als ik ergens op bezoek ga. Telkens voel ik de warme deken aan betrokkenheid bij de mensen die ik ontmoet."

De politiek in Westvoorne heeft nog niet zo'n goede naam. Het is een uitdaging om daar verder aan te werken.

"We zetten belangrijke stappen. Wij doen in het gemeentehuis ons best de inwoners te laten voelen dat het elke dag een dag van de democratie is. Daarmee bedoel ik te zeggen dat inwoners op de beslissingen die wij nemen en de uitvoering daarvan, stevige invloed hebben."

"Ik denk nu bijvoorbeeld aan ons burgerpanel", gaat de burgervader met zijn betoog verder. "Daarin nemen zo'n 850 inwoners deel. De betrokkenheid bij het ontwikkelen en uitvoeren van het evenementenbeleid vind ik ook een mooi voorbeeld. En ik denk nu ook nog aan het burgerinitiatief rond de ruiterpaden. Onder het motto 'Samen Doen' denkt de gemeente mee met initiatiefnemers. Bijvoorbeeld door partijen bij elkaar te brengen, waarbij het aan de initiatiefnemers is om aan de slag te gaan, om zo tot een succes te komen.

Meer berichten