Oplossing recreatiezaal lijkt in zicht

Er lijkt snel een oplossing te komen voor het gebruik van de recreatieruimte in het seniorenwooncomplex De Vliedberg. Althans, dat verwachten Ron de Wit, vestigingsmanager Hellevoetsluis van Maasdelta en de bewonerscommissie. In de recreatiezaal konden de laatste weken niet meer de gebruikelijke faciliteiten worden geboden nadat Service Bureau Ouderen (SBO) er de stekker uit had getrokken.

HELLEVOETSLUIS – Bij de redactie kwamen de afgelopen week enkele reacties binnen over het sluiten van de zaal en het niet langer runnen van de bar door de vrijwilligers van SBO. "Deze krasse ouderen kunnen dit allemaal best zelf, daar hoeft de zaal niet voor gesloten te worden en te blijven", reageert een kind van één van de bewoners. Een andere mailer: "Hierdoor worden de bewoners van dit seniorencomplex met 106 woningen en een recreatieruimte voor gezamenlijk gebruik zwaar gedupeerd. Voorheen was dit een complex met 24-uurs zorg, nu is het alleen nog maar een flatgebouw waar ouderen wonen en waar verder niets te doen is."

Sociale media

Ook op sociale media was de stop een topic en na het verschijnen van een eenzijdig artikel in een krant, ging de zaal zelfs helemaal op slot. "Een trieste zaak", stelt Susan Quartel, wier moeder van 92 ook in De Vliedberg woont. Mevrouw Quartel, die zelf in De Leemgaarde in Oostvoorne werkte en ook als vrijwilliger in De Vliedberg actief was, weet maar al te goed hoezeer de zorg voor ouderen de laatste jaren is uitgekleed. Ze vindt wel dat toen SBO de zorg voor de recreatieruimte op zich nam, er meteen harde eisen werden gesteld. "Je had een flexibeler opstelling mogen verwachten", meent ze.

Zondebok

Directeur Janneke Postma-van Dooren van SBO deelt die mening niet: "We hebben in totaal slechts 4,5 fulltime medewerkers en onvoldoende vrijwilligers om naar behoren en volgens de wettelijke regels een uitgebreide service te kunnen bieden. Het ging allemaal goed tot in september 2017 een bewonerscommissie werd opgericht. De stemming draaide totaal om. Men wil een cruiseschip en we hebben bij wijze van spreken een roeiboot te bieden." Postma betreurt het dat SBO tot zondebok is gemaakt.

Ron de Wit heeft afgelopen dinsdag weer een vervolggesprek gevoerd met de bewonerscommissie. Er is mogelijk een kandidaat die de bar wil runnen en ook twee avonden per week open wil stellen.

De afloop is vooralsnog onzeker, want nogal wat bewoners van De Vliedberg zien op hun beurt de in hun ogen 'íntimiderende en agressieve bewonerscommissie' totaal niet zitten.

Meer berichten