FOTO: John de Pater
FOTO: John de Pater

Rockanje wacht de degradatiekraker

De voetballers van Rockanje spelen komende zaterdag de wedstrijd van het seizoen. Als nummer voorlaatst van de derde klasse D neemt de ploeg van trainer Hans de Heer het op tegen NBSVV, dat weer hekkensluiter is in de afdeling. Wint Rockanje, neemt het afstand van de Nieuw-Beijerlanders, bij een nederlaag komt directe degradatie wel heel dicht bij voor de Rockanjenaren.

ROCKANJE – Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is slechts één schamel puntje, met nog zes wedstrijden in de reguliere competitie voor de boeg. "De voortekenen zijn niet zo goed," zegt De Heer. "Laten we hopen dat het driemaal scheepsrecht is." Daarmee doelt de oefenmeester op twee eerdere 'wedstrijden van de waarheid' dit seizoen. "Uit bij NBSVV moest het eigenlijk ook, maar verloren we met 2-1, vlak na de winterstop. En kort geleden gebeurde hetzelfde bij Zinkwegse Boys (1-0). Ook een wedstrijd die wij moesten winnen."

Afgelopen weekend mocht Rockanje even hopen op een zege in Rotterdam bij DRL. De thuisploeg was echter met 3-2 te sterk. "Onze start daar was voortvarend. Binnen acht minuten stond wij met 2-0 voor en in het eerste kwartier kregen wij zelfs kansen op meer. Wij hadden echt het initiatief. DRL speelde ook een beetje nonchalant en zelfs arrogant. Maar in de eerste helft was het in een tijdsbestek van tien minuten alweer 3-2 voor DRL. En na rust was het vooral gezapig. Hebben wij geen kans meer gekregen. Wellicht ook door de hitte. Die overgang hakte er toch wel in. Het was ineens 22 graden," aldus de bij Rockanje vertrekkende De Heer. Komend seizoen zwaait hij de scepter bij De Jonge Spartaan.

Tegen DRL was Sven Groenenboom tweemaal trefzeker voor Rockanje. "Hij zou eigenlijk niet meedoen, omdat hij in de continu zit en het duel helemaal niet leek te halen. Uiteindelijk was hij er wel en maakte hij de goals. Het is het verhaal van dit seizoen. Iedere week weer. Afwachten wie ik tot mijn beschikking heb, omdat veel jongens in de continu werken. Pas laat in de week weet ik welke spelers er op zaterdag zijn. Ook voor het duel met NBSVV is het dus weer hopen op een representatief elftal. En anders wordt het weer puzzelen. Het is voor ons zaak om van die laatste plaats weg te blijven. Dat is het doel," besluit de oefenmeester. Alleen de hekkensluiter van de derde klasse D degradeert direct. De nummers dertien en twaalf spelen nacompetitievoetbal. Zinkwegse Boys staat twaalfde met vijftien punten. Pernis is vooralsnog veilig op stek elf. Rockanje (13 punten) heeft zes punten minder dan die ploeg. Komende zaterdag op het programma: SC Botlek - Pernis en IJVV de Zwervers - Zinkwegse Boys.

Meer berichten