Vierpolders: weken van de waarheid

Alleen een overwinning telde afgelopen zaterdag voor de voetballers van Vierpolders in de thuiswedstrijd tegen Hekelingen. Een rechtstreeks duel om plek drie in de vierde klasse G. De ploeg van trainer Paul Bestebreur deed wat het moest doen op weg naar die felbegeerde nacompetitie, met als inzet een plekje in de derde klasse. Het werd 3-1.

VIERPOLDERS – In de komende weken kan Vierpolders zich eigenlijk weinig misstappen veroorloven, in de schaduw van koploper OVV en pal achter het Rotterdamse Spartaan '20. In de laatste periode moeten er veel punten gepakt worden om het 'toetje' na de reguliere competitie te bereiken. In periode 3 of op basis van een goede ranking aan het eind van de rit. "Dit zijn wel de mooie weken voor een voetballer, ik heb dat zelf ook vele jaren meegemaakt als speler. De jongens moeten hier ook van genieten. Plezier hebben. Tegelijkertijd wil je resultaten boeken. Hoe maakt in deze fase ook niet meer uit hoe, heb ik ze ook gezegd. Gewoon volle bak gaan met z'n allen. Spelen voor de winst," aldus Bestebreur.

En dat gaat niet gemakkelijk worden voor Vierpolders, dat in het restant een loodzwaar programma heeft. Zaterdag wacht bijvoorbeeld BZC/Zuiderpark, op vreemde bodem, een week later gaat de huidige nummer drie op bezoek bij Poortugaal. "We leven nu van week tot week. Na Hekelingen afgelopen weekend weer een rechtstreeks duels om plek drie tegen BZC/Zuiderpark. Natuurlijk is ons programma pittig, aan de andere kant spelen clubs ook niet graag tegen ons. Dat hebben wij afgedwongen. Het gaat goed met Vierpolders, er wordt weer over ons gesproken op een positieve manier. Het hele plaatje ziet er momenteel fijn uit. Alleen wil je als groep wel iets winnen, iets tastbaars. In ons geval het bereiken van de nacompetitie, ruiken aan de derde klasse."

Tegen Hekelingen werd in ieder geval een goede stap gezet. De ploeg van trainer Ad Reijtenbagh, zelf ook zeer ambitieus, verloor met 3-1 bij Vierpolders. "Een verdiende overwinning voor ons. In de eerste helft weinig spektakel, na rust waren wij de betere ploeg. Na de 1-1 van Hekelingen waren wij even aangeslagen, maar vervolgens pakten we het weer op. We maakten 2-1 en in blessuretijd nog 3-1," besluit Bestebreur. Vierpolders bezet de derde positie in de vierde klasse G met 36 punten uit achttien wedstrijden. Spartaan '20 staat vlak boven Bestebreurs elftal, met drie punten meer maar ook een duel meer gespeeld. OVV gaat onbedreigd aan kop. De club uit Oostvoorne heeft liefst liefst twaalf punten meer dan Vierpolders. Komende zaterdag staan deze duels op het programma: BZC/Zuiderpark - Vierpolders en Spartaan '20 - OVV.

Meer berichten