De Driehoek en Mildenburg gaan samen verder als nieuwe school

OOSTVOORNE - Na de zomervakantie gaan JPS De Driehoek en OBS Mildenburg samen verder als een nieuwe school. Gezamenlijk is besloten dat het gebouw van OBS Mildenburg aan de Mildenburglaan 6, de nieuwe school zal worden. Inmiddels is gestart met de voorbereiding van de benodigde verbouwing. Een nieuw onderwijsconcept en duurzaamheid zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

"De school krijgt een nieuw onderwijsconcept met het beste van beide scholen en méér", vertelt Caroline Stenneken, schooldirecteur van beide scholen. "Het uitgangspunt is dat iedereen anders leert. Rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen en technisch lezen, Engelse taal en wereldverkenning nemen een belangrijke plek in. Om samenwerking te oefenen en talenten te ontwikkelen, gaan we werken met verschillende werkvormen. Voorbeelden daarvan zijn: onderzoek doen, filmen (vloggen, stopmotion, reclame), omgaan met de computer (mediawijsheid, coderen/programmeren en spelletjes), kookworkshops, toneel spelen, muziek maken, proefjes doen en verhalen schrijven. Vanaf groep 4 krijgt iedere leerling een tablet om het rekenen te oefenen en gedeeltelijk spelling op te maken. Ook gaan we extra aandacht besteden aan natuur en techniek. Vanwege de unieke ligging hebben wij een eigen stuk Mildenburgbos. Zo betrekken we de leerlingen hierbij", licht Stenneken toe.

De school, waarvan nog geen naam bekend is, wil een afvalvrije school worden, waarvoor ook de gemeente de uitdaging met de school wil aangaan.

Meer berichten