Foto: Mirjam van der Boom

't Want zet zich in voor Roparun

De jaarlijkse projectweek -die op 21 maart van start is gegaan- van OBS 't Want staat in het teken van een goed doel: stichting ROPARUN. Het thema is 'Bewegen is gezond'.

ZWARTEWAAL - Gedurende anderhalve week worden er, in samenwerking met lokale verenigingen, allerlei sport- en spelactiviteiten aangeboden in de vorm van clinics. De aftrap van het project is sportief geopend voor alle leerlingen met een Zumbadans van Melanie Godschalk. Daarna kregen ze in de klas uitleg van de Roparun-teams over wat de Roparun is en waarom meedoen zo belangrijk is.

De projectweek wordt aan het einde van deze week afgesloten met een sponsorloop. Hiermee willen de kinderen zo veel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Ook zijn er spontane initiatieven van leerlingen ontstaan. Zo wordt geld ingezameld door de verkoop van zelf gebakken taarten en koekjes. "Naast het leren om iets te doen voor een ander, een stukje maatschappelijke betrokkenheid, leren de kinderen ook dat bewegen gezond is en maken ze kennis met diverse sportactiviteiten. Dus een win-win situatie voor iedereen!", vertelt schooldirecteur Marzena van der Toorn.

Meer berichten