Hellevoetsluis won zaterdag thuis van nummer laatst Rhoon met overtuigende cijfers en blijft daardoor riant aan kop in de tweede klasse D. FOTO: John de Pater
Hellevoetsluis won zaterdag thuis van nummer laatst Rhoon met overtuigende cijfers en blijft daardoor riant aan kop in de tweede klasse D. FOTO: John de Pater (Foto: Cris Rolandus)

Hellevoetsluis blijft riant op titelkoers

De voetballers van Hellevoetsluis maakten afgelopen zaterdag geen fout in de titelstrijd. De ploeg van trainer Edwin de Koning deed wat het moest doen tegen hekkensluiter Rhoon, de oude club van de oefenmeester van de Hellevoeters. Het werd 4-0 voor de koploper. De titel lonkt, steeds nadrukkelijker, maar De Koning blijft realistisch. "De komende twee wedstrijden worden heel belangrijk."

HELLEVOETSLUIS – De rood-witten treffen achtereenvolgens Berkel en concurrent BVCB. Allebei uit ook nog. Berkel is na een moeizame start opgeklommen richting subtop, BVCB is al maanden runner-up achter Hellevoetsluis. "Als wij deze duels goed doorkomen, gaan we er echt in geloven," zegt De Koning, die met zijn ploeg liefst veertien van de achttien wedstrijden won in competitieverband.

Ook Rhoon, dat vecht tegen degradatie uit 2D, kon Hellevoetsluis niet aan het wankelen brengen. De ploeg van trainer Marco van Rijn - goede vriend van De Koning – hield tegen en deed dat lange tijd niet zonder succes. Pas na veertig minuten voetbal brak Vincent Mast de ban. In deel twee liepen de Hellevoeters weg van Rhoon, dat veel spelers miste en zelfs zonder spits aantrad. "Onze grootste overwinning van dit seizoen," weet De Koning. "Wij boeken vaak nipte zeges, ik vind dat wij vrij zakelijk spelen, al is de ploeg gaandeweg het seizoen wel beter gaan voetballen."

Dat Hellevoetsluis moeilijk is te verslaan is duidelijk. Slechts tweemaal tot dusver. Zelfs met tien man won de lijstaanvoerder al driemaal, van Strijen, Sparta AV en Alexandria '66. "Zegt iets over de mentaliteit van de ploeg," zegt De Koning, die hoopt dat zijn oude club Rhoon tweedeklasser blijft. "Rhoon heeft niet de slechtste ploeg van de afdeling, ze moeten de nacompetitie kunnen halen."

Dan moet Van Rijns elftal zaterdag winnen van Piershil, dat een plek hoger staat. "We moeten alle troepen bij elkaar halen," zegt hij. "Tegen Hellevoetsluis miste ik acht spelers om uiteenlopende redenen, een aantal keert terug. Toch wil ik de groep een compliment maken. Het is, ondanks de stand op de ranglijst, nog steeds een collectief. Een hechte ploeg. Bij Hellevoetsluis bleven wij ook tot het einde hangen in de kantine. Dat zegt wel iets. We hebben vertrouwen, op basis van de laatste drie duels. Maar ja, we speelden tegen Sparta AV, BVCB en Hellevoetsluis, de top-3. Geen punten, maar kansen genoeg gekregen. Met name in die wedstrijden tegen Sparta en BVCB." Hellevoetsluis heeft een marge van negen punten op BVCB, dat wel een een duel minder speelde. Afgelopen zaterdag won BVCB thuis met 6-0 van VDL. Onderin heeft Rhoon vier punten minder dan Piershil.

Meer berichten