Foto: Mirjam van der Boom

Veiligheid boven alles bij leerlingen van 'De Rank'

Waar kinderen en vrachtwagens elkaar ontmoeten, kunnen hele gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen.

ROZENBURG - Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto's.

Vuistregels

Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland was woensdag 13 december te gast op basisschool De Rank om de leerlingen van de groepen 7 en 8 bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. De leerlingen leren tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. 'Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens drie meter afstand'.

Het project 'Veilig op Weg' bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Tijdens de praktijkles gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar staat. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven.

Meer berichten