Foto: Martin van Gurp

Catja Klee heeft oog voor anderen

Door Martin van Gurp

Als iemand het verdient eens in het zonnetje gezet te worden dan is het wel Catja Klee. Van verschillende kanten kwam de tip vooral eens met haar te gaan praten. Zij moest 'de held van de week' worden.

Waar ben je geboren?

Ik kom uit het mooie Limburg. Ik ben geboren in Sittard en kwam door het gebrek aan werkmogelijkheden de kant van het westen op. Ik woonde en werkte eerst in Rotterdam en Schiedam; nu woon ik al weer jaren in Spijkenisse.

Ben je een echte Spijkenisser?

Ik kan daar, zonder na te denken, heel eenvoudig beantwoorden met 'neen'. Ik woon er wel en best met plezier, maar ik concentreer me al jaren lang op alleen maar Brielle.

Wat heb je dan met Brielle?

Toen ik er eenmaal een keer geweest was, was ik helemaal verkocht. Ooit heb ik overwogen een woning in Brielle te kopen. Maar toen puntje bij paaltje kwam, heb ik ervan af gezien. Ik durfde het toch niet aan.

Wat is er zo mooi aan Brielle en waarom kom je er graag?

Als je alleen al die mooie straatjes, steegjes en huizen ziet. Dan ben je gelijk verkocht. Ik tenminste wel. En dan ook nog eens die schitterende natuur erom heen en niet te vergeten de wallen. Als ik de kans krijg dan loop ik bijvoorbeeld het Maarland af en geniet ik elk moment van zo'n wandeling.

Wat kan er beter in Brielle?

Minder leegstand van winkels. Het zou goed zijn als bij het doen van inkopen meer gedacht wordt aan de plaatselijke winkelier en wat minder aan internet. Hartstikke jammer, dat de bibliotheek uit de binnenstad verdwijnt.

Waar kennen we je van?

Als kind ging ik al op pad met ouderen. Met moeite duwde ik als klein meisje een rolstoel. Je zag hem of haar dan helemaal opbloeien en genieten van zo'n wandeling. En die zorg wil ik nog steeds geven. Als ik een kans zie dan organiseer ik iets leuks voor ouderen of gehandicapten. Het bezoeken van ouderen, kijken hoe het gaat en of er nog iets nodig was, heb ik niet voor niks jaren lang gedaan.

Kan je wat voorbeelden noemen?

Ik heb voor de afdeling Brielle van het Rode Kruis een aantal jaren de portefeuille 'sociale hulp' onder mijn hoede gehad. Iets anders: dieren zijn me heel dierbaar. Het is daarom geen toeval dat ik actief ben binnen 'Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree'. Na een noodoproep trek ik naar het strand en zie dan wat ik doen kan voor een aangespoelde zeehond of bruinvis.

Dat is het?

Neen hoor. Ik kan niet stil zitten. Het is wel beter voor mezelf als ik wat rustiger aan zou doen. Laatst had ik weer eens iets in mijn koppie. Ik wilde iets organiseren voor ouderen. Het Rode Kruis hielp me door haar auto tegen een zacht prijsje beschikbaar te stellen. Jacqueline van Barneveld van de Brielse Plantage had wel namen van mensen die dolgraag er even tussen uit wilde.

Mijn goeie contacten met de zeehondenopvang in Stellendam, enkele kleine sponsors en mijn eigen portemonnee deden de rest. Ik heb elf bewoners van de Plantage een hele leuke dag kunnen bezorgen met koffie en gebak als gezellige afsluiting.

Meer berichten