Logo hellevoetsepost.nl


Het vignet van de Gezonde School werd onthuld (Foto: PR)
Het vignet van de Gezonde School werd onthuld (Foto: PR)

Hendrik Boogaard is Gezonde School

HELLEVOETSLUIS - RKBS de Hendrik Boogaard Rode Kruislaan uit Hellevoetsluis heeft het vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die de gezondheid van leerlingen verbeteren. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van hun leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vinden. Het vignetbord is dinsdag 5 december jl. door de Sint onthuld.

Gezonde SchoolWerken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de school voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijk en sociale ontwikkeling van de kinderen. De school heeft het certificaat 'sport en bewegen' behaald en is nu met de voorbereidingen bezig in het kader van Schoolplein14.

Uit onderzoek blijkt dat tweederde van alle kinderen en jongeren (jonger dan 18 jaar) niet de aanbevolen 1 uur beweging per dag haalt. "Dit mooie schoolplein is straks tijdens en na schooltijd te gebruiken door alle kinderen in de wijk. We hopen dat ook de jongere kinderen hier na schooltijd met hun ouders naar toe komen" zegt Conny Maurmanns, schoolleider van de Hendrik Boogaard Rode Kruislaan. Schoolplein14 aan de Rode Kruislaan is een samenwerking tussen de Kinderkoepel, het Palet Ravensehoek, Hendrik Boogaardschool, de schoolbesturen, Rabobank Voorne-Putten Rozenburg, Lekker bezig! Hellevoetsluis, Stichting PUSH en de school zelf.

Lekker bezig! Hellevoetsluis

In een Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-aanpak bundelen diverse partijen zoals onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, recreatie, woningbouw, welzijn en de media de krachten om gezonde voeding en bewegen aantrekkelijk en gemakkelijk te maken. De aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht voeren wij uit onder de term "Lekker bezig! Hellevoetsluis".

Meer berichten
Shopbox