Logo hellevoetsepost.nl


Foto: Martin van Gurp

Kerstactie bij Medisch Centrum

Charlotte Bijdevier en Marion Hazejager werken allebei in het Medisch Centrum Brielle. Deze creatieve dames bedachten een kerstactie, waar iedereen van het centrum gelijk enthousiast over was.

Charlotte Bijdevier is de diëtiste van het Medisch centrum. Zij is degene die tijd vrijmaakte om over de kerstactie te vertellen en uit te leggen wat de komende drie weken te gebeuren staat.

"We waren samen aan het brainstormen en van alles en nog wat passeerde de revue. Ooit bedacht het centrum haar leus 'samen beter' en dat wilde we met de kerst in aantocht nog eens extra accentueren. De vraag was. Hoe doe je dat." Charlotte vertelt vlot. Haar Brabantse achtergrond is aan haar uitspraak niet te herleiden.

In het Medisch Centrum Brielle hebben veel verschillende deskundigen op het gebied van zorg- en hulpverlening een plekje gevonden. Naast de huisartsen, polikliniek van het Van Weel Bethesda ziekenhuis en een apotheek, zijn er ook nog de diëtiste, orthopedische zorg, kinderfysiotherapie, logopedie, tandartsen, verloskundigen en een hoor kliniek binnen het centrum te vinden.

"Onze leus 'samen beter', betekent eerst en vooral dat we als gebundelde professionele krachten betere hulp en zorg kunnen bieden, dan dat zou gelden als ieder voor zich zou werken. Wat 'samen beter' nog meer betekenen kan, willen wij in onze kerstactie aan alle Briellenaren laten zien," zegt Charlotte.

Vanaf afgelopen maandag kan iedereen die kerstversiering 'over' heeft dat bij het Medisch Centrum Brielle kwijt. Daar staat in de hal een grote doos waar alle overbodige kerstspulletjes in kunnen. En die doos blijft er staan tot en met vrijdag 15 december. "Wij zullen ons centrum gaan versieren, met wat wij in de doos zullen aantreffen. En alles dat we krijgen aangeboden zullen wij weer delen met de voedselbank."

Het idee achter deze actie is, dat met kerst van alles wordt gekocht. Elk jaar wordt het meer, groter en duurder. Door ervoor te kiezen dat dit jaar nu eens niet te doen en uit te gaan van wat 'over' is, is dat een klein signaaltje naar wat hier en daar lijkt op overconsumptie. Maar er zit nog meer achter deze vrolijke actie. Want door met de voedselbank te delen, maak je tegelijkertijd ook nog andere mensen blij.

"Of je nu wat vaker, soms of misschien wel nooit in het Medisch Centrum Brielle komt, iedereen kan er zijn overbodige kerstversiering kwijt, "zegt Charlotte tot slot.

En nu maar hopen dat iedereen nog eens kritisch zijn of haar kerstversiering bekijkt.

Meer berichten
Shopbox