Logo hellevoetsepost.nl

Onvergetelijk Boijmans in Alzheimer Café Hellevoetsluis

Op maandag 4 december a.s. komt mevr. Shahaila Winklaar naar het Alzheimer Café Hellevoetsluis. Zij presenteert “Onvergetelijk Boijmans, een virtuele, interactieve rondleiding door het museum”.

In samenwerking met Alzheimer Nederland organiseren 12 musea in Nederland interactieve rondleidingen voor mensen die aan dementie lijden en hun naasten.

Bent u benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?

Dementie en kunst is een combinatie waar we de laatste tijd steeds meer over lezen. Kunst is net als muziek, het is vaak gekoppeld aan emotionele herinneringen. Herinneringen die met emoties gepaard gaan blijven je altijd bij. Emotie is minstens net zo belangrijk in de kunst, het moet iets in je teweeg brengen. Aan dementie lijdende mensen verliezen lang niet altijd het vermogen om geraakt te worden. Zij kunnen nog heel lang genieten van kunst.

Na afloop van de rondleiding is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen aan Shahaila en andere bezoekers van het café.

Het Alzheimer Café is vanaf 19:00 uur geopend. Aanvang programma 19:30 uur. U vindt het Alzheimer Café in de zaal van Hart van Hellevoet aan De Eik 68 in Hellevoetsluis, te herkennen aan de vlag van Alzheimer Nederland. Toegang en deelname is gratis.

Het Alzheimer Café Hellevoetsluis wordt gehouden op iedere eerste maandagavond van de maand en is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met een (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden.

U bent van harte welkom op maandag 4 december aanstaande!

Meer berichten
Shopbox