Logo hellevoetsepost.nl


Hellevoetsluis vierde het behalen van de eerste periode. (Foto: PR)
Hellevoetsluis vierde het behalen van de eerste periode. (Foto: PR)

Moeizame zege Hellevoetsluis

Hellevoetsluis - Met de periodetitel al op zak kon Hellevoetsluis ontspannen toewerken naar de wedstrijd tegen de nummer 12 op de ranglijst, cvv Berkel. Toch kwam de uiteindelijke 2-1 zege moeizaam tot stand, maar waren de rood-witten toch de grote winnaar van het weekend.

Alle ingrediënten waren deze zaterdag aanwezig voor een mooie pot voetbal. Het ING Sportpark werd bevolkt door een paar honderd toeschouwers, de weersomstandigheden waren uitstekend, buiten doelman Ribaric kon Hellevoetsluis aantreden met een fitte ploeg, Berkel was één van de laagvliegers in de afdeling en de concurrenten troffen elkaar, dus zouden de mannen van trainer Edwin de Koning deze speelronde goede zaken kunnen doen. De wedstrijd werd voorafgegaan door een mooie sfeeractie en dat zou de spelers nog eens een extra boost moeten geven. Niets was echter minder waar. Het sprankelende spel van de eerste 5 wedstrijden is er inmiddels al een tijdje vanaf bij de Hellevoeters en de zeges komen met hangen en wurgen tot stand. Ook tegen de geel-blauwen uit Berkel en Rodenrijs hadden de ING-boys het weer knap lastig. Berkel zakte massaal terug op eigen helft, zodat Hellevoetsluis het spel moest maken en een bres moest zien te slaan in de hechte defensie. Het was uiteindelijk Ken Luyendijk die in de 18e minuut uit een voorzet van Onur Furuncu de bal achter de invaller-doelman van Berkel schoot. Een vroege voorsprong dus, wat Hellevoetsluis in de kaart moest spelen doordat Berkel nu moest komen. De doelpuntentune was echter nog niet koud afgelopen of Roeland de Bruijne maakte een volkomen onnodige en onbesuisde overtreding binnen de 16 meter en scheidsrechter Noordhoek kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft en hoewel de tussenstanden op de andere velden in het voordeel van Hellevoetsluis waren, leken de Hellevoeters er niet veel mee op te schieten. Toch is al vaker gebleken dat de ploeg van de Brielsestraatweg een echte vechtploeg is, die niet snel opgeeft en tot het einde blijft strijden voor een goed resultaat. Spelend in de richting van en gesteund door de eigen fanatieke aanhang was het uit een onoverzichtelijke situatie dat de bal voor de voeten van Vincent Mast viel, die het leder tegen de touwen schoot (2-1)! Met nog 8 minuten te spelen was de winst echter nog allerminst zeker. Zowel Davy Mierop als Patrick Struijk hadden in de slotfase de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar misten megkansen! Mierop was de doelman al voorbij gedribbeld, maar treuzelde zolang dat hij uiteindelijk zelf de bal over de achterlijn liep en Struijk kreeg een vrije kopkans, kopte ook goed naar de grond, maar koos geen hoek, zodat de bal recht in de handen van de doelman belandde. Zodoende bleef het spannend tot het laatst, maar wist Hellevoetsluis de 3 punten toch in eigen huis te houden. Door de gunstige uitslagen staan de vestingstedelingen inmiddels ook nog eens 6 punten voor op de eerste achtervolger.

Meer berichten
Shopbox