Logo hellevoetsepost.nl


Foto: Martin van Gurp

TV opnames in vesting van Brielle

Door Martin van Gurp

Op woensdag 13 december komt Brielle op de tv. Dat gaat gebeuren in het EO-programma 'Geloof en een Hoop Liefde.'

De EO zegt zelf over haar programma: "Het is een Tv-programma over geloof, hoop en liefde en wat mensen inspireert. Elke dag vanuit een andere stad in Nederland komen bijzondere ontmoetingen met bijzondere mensen in beeld. Het programma is altijd op zoek naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof en bijzondere mensen." Het programma is iedere werkdag te zien om 17.50 uur op NPO 2.

En op woensdag 13 december draait het dus allemaal om Brielle.

"Wij kiezen ervoor om de politiek is ons programma geen rol te geven. Voor die politiek is al op een heleboel andere moment aandacht. Het gaat ons nu om de man en de vrouw op straat, de bijzondere verhalen, waarbij liefde altijd wel terugkomt in onze uitzendingen," zegt een van de redacteuren.

Op maandag 13 november vonden de eerste opnames plaats. Degene die op de markt waren, hebben misschien wel de cameraman, de geluidsman en de regisseuse zien rondlopen. Ook waren ze toen voor opnames bij de dames van de Geuzennaald.

"Zonder nou te veel te verklappen, wil ik wel zeggen dat Brielle van alle kanten wordt gefilmd en dat we mooie verhalen hebben gehoord, die de uitzending meer dan interessant zullen maken," zegt de regisseuse.

De tweede opnamedag begon afgelopen vrijdagochtend zo rond de klok van half negen in de ochtend. Het was toen fris, niet meer dan een graad of vijf, een strakblauwe lucht en een zon die volop zijn ochtendgloed liet schijnen over de Brielse wallen. "Ik ben hartstikke blij met dit weer. Heel de week zo'n beetje miezerregen en nu dit, " zegt een enthousiaste regisseuse.

De opnames beginnen bij de Brielse molen. Even later is de werkgroep kanonnen en affuiten aan de beurt. Er wordt een babbel gehouden en vragen gesteld. Aan de draaibrug bij het Kruithuis wordt gewerkt door een stuk of zes mannen. Hella van der Wijst doet de interviews. Op een makkelijke manier worden de gesprekjes gevoerd. "Het is hier wel heel bijzonder met een stelletje bijzondere mensen", zegt de zeulende cameraman tussen twee shots door.

Tijdens de uitzending is nog veel meer te zien. Bijvoorbeeld de Briellenaar die verrast werd met een presentje, het bezoek aan een 'instelling' waar zorg wordt verleend en de verschillende straatinterviews die van Briellenaren werden afgenomen.

Meer berichten
Shopbox