Logo hellevoetsepost.nl


De leerlingen genieten van hun tweede bezoek aan Naklo
De leerlingen genieten van hun tweede bezoek aan Naklo (Foto: A. Krzyzanowska)

Mogelijk bezoekt burgemeester Naklo

Hellevoetsluis- Na de presentatie van de film over “Let’s Go and Show Pride” aan de huidige leerlingen, hun ouders, docenten, gasten en de nieuwe groep leerlingen voor Let’s Go op de Jacob, namen vijf leerlingen van PENTA college CSG Jacob van Liesveldt onder begeleiding van dhr. Van der Linde wederom het vliegtuig voor een reis naar het Poolse Naklo voor de presentatie aldaar.

In het derde jaar van tweetalig onderwijs kunnen leerlingen van PENTA college CSG Jacob van Liesveldt kiezen uit één van de vier bestemmingen in het kader van het internationaliseringsproject “Let’s Go”.

Naast Gijon, Jelling en Berlijn is de samenwerking met onze partnerschool uit Naklo nad Notecia de langstlopende met 18 jaar.

Poolse vrienden

De deelnemende leerlingen van de Jacob namen de mogelijkheid graag aan om nog een keer naar hun Poolse vrienden te gaan, wat ook aangeeft hoe groot de impact van dit internationale project is.

Uitnodiging

Bovendien kreeg dit bezoek ook nog een andere betekenis: onze burgemeester heeft het voornemen om in te gaan op de uitnodiging van dhr. Milowksi, gouverneur van het district waar onze partnerschool Boleslaw Krzywousty High School onder valt, om in het eerste weekend van maart 2018 Naklo te bezoeken.

In Hellevoetsluis

De heer Milowski was in maart van dit jaar op bezoek in Hellevoetsluis en bezocht toen o.a. de burgemeester, de havens van Hellevoetsluis, de Rozenhoek, kreeg een uitleg over de waterkwaliteit van de havens en bracht een bezoek aan PENTA college CSG Jacob van Liesveldt.

Verheugd

De gouverneur was enorm verheugd met dit nieuws en gaat een programma samenstellen waar behalve mevr. Junius ook Wouter van Dam aan zal deelnemen in verband met het komende thema.

Meer berichten
Shopbox