Logo hellevoetsepost.nl

Jaarlijkse Vogelshow De Vogelvriend geslaagd

Zoe van Schelt werd winnaar bij de jeugd (Foto: PR)
Zoe van Schelt werd winnaar bij de jeugd (Foto: PR)

HELLEVOETSLUISVan vrijdag 17 november tot zondag 19 november werd voor de 57e keer de jaarlijkse vogelshow georganiseerd door De Vogelvriend, tevens één van de grootste van Nederland.

De opening werd ditmaal verricht door de heer Albert Letterie ,oud voorzitter en Erelid van de vereniging. In de wedstrijdklasse waren 612 vogels ingebracht in verschillende categorieën, dit door 45 inzenders, waaronder 2 jeugdleden die vogels hadden ingezonden. De vogels werden gekeurd door 9 keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. De hoogste onderscheiding van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, het Bondskruis, viel dit jaar bij de kanaries en werd toegekend aan A.Sjouw met een kanarie Geel Mozaïek Type 1 met 95 punten. Hoogste vogel van de show, was een rijstvogel met 95 punten, was ingebracht door dhr. T. Ligthart Hij neemt de Discus wisseltrofee mee naar huis. De Derby, de hoogst aangewezen vogel, werd gewonnen door M.Fondse met een grasparkiet. Bij het klassement 5 beste vogels, de Ocean Wisseltrofee, is A.v.d.Valk eerste geworden met 471 punten.

Winnaar bij de jeugd werd Zoë van Schelt, Demi van Schelt werd 2e. Namens het bestuur willen wij iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen om dit evenement weer tot een goed einde te brengen. Op zaterdagavond werden de 15 hoogste leden van het klassement verrast met een grote en goed gevulde boodschappentas. Zaterdag 25 november is er weer een grote vogelbeurs van 14.00 tot 16.00 uur in het clubhuis aan het Schelpenpad 8, 3225 BZ Hellevoetsluis. www.de-vogelvriend-hellevoetsluis.com .

Meer berichten
Shopbox