Logo hellevoetsepost.nl


Foto: Martin van Gurp

Middelbosch vindt het vooral leuk

door Martin van Gurp

Je hoort nog weleens over een teloorgang in de binnenstad van Brielle. Hoewel hier en daar een winkel haar deuren sluit en de bibliotheek verdwijnt, komen er ook nieuwe uitspanningen bij. Zo opende Rudy Middelbosch afgelopen juni zijn koffiebar, Ccino, aan de Turfkade.Een koffiebar zoals er in Brielle geen tweede is.

Middelbosch is een goedlachse man, die bijna alles verklaart vanuit zijn gevoel. Hoe is het zo gekomen dat je in Brielle je koffiebar startte? Het antwoord op die vraag is niet in een zin te vangen. Het eerste wat hij zegt is: "Ik vind het runnen van een koffiebar hartstikke leuk en heb er altijd naar uitgekeken zo'n bar te beginnen." Deed je tot die tijd iets vergelijkbaars, is de tweede vraag. "Neen hoor, helemaal niet zelfs. Ik was bedrijfsleider bij de Marskramer en daarvoor was ik assistent-bedrijfsleider bij een supermarkt." Hoe hij er dan toe kwam iets heel anders te gaan doen? En dan volgt weer hetzelfde antwoord als op de eerste vraag. Middelbosch ziet het runnen van een eigen koffiebar als leuk. En zo fijn om te doen dat hij er heel zijn ziel en zaligheid in stopt.

Het bijzondere van de koffiebar is, dat hij uitsluitend koffie serveert van de hoogste kwaliteit. Hij heeft gekozen voor Manetti koffie, geïmporteerd uit Noord Italië, waarbij de espresso de basis is.

"En alles wat ik daarnaast ook serveer is altijd helemaal vers," zegt hij opnieuw lachend. Middelbosch weet dat hij de juiste keuze gemaakt heeft met zijn Ccino. "Ik kan al mijn creativiteit kwijt in mijn zaak. Sommige taarten bak ik zelf; anderen laat ik vers aanrukken. De lunches die ik op mijn kaart heb staan, worden door mij per bestelling gemaakt en zijn altijd net wat meer dan wat je verwachten mag."

Een zakenman is Middelbosch ook. Inmiddels heeft hij een rijdende koffiebar en komt hij ook buiten zijn eigen uitspanning overal waar hij zijn klanten bedienen kan bij feesten, partijen of bijzondere evenementen. "Ik red het financieel allemaal en alleen al daarom ben ik al blij. Onzekerheid over het bestaan als zelfstandige weegt niet op tegen het plezier dat ik in mijn werk heb." Dat hij werkweken maakt die ver uitstijgen boven de 40 uren deert hem niet.

Het toeristenseizoen is voor dit jaar voorbij. Maar wat Middelbosch betreft zijn de Briellenaren zijn belangrijkste klanten voor hem. Wie van hen op zoek zijn naar een goed bakkie koffie en die even een rustig werkhoekje nodig hebben of een plek om even te babbelen met een bekende zijn bij Ccino aan het goeie adres.

Meer berichten
Shopbox