Logo hellevoetsepost.nl


Foto: Martin van Gurp

Sinterklaas is weer in Brielle

door Martin van Gurp

Zondagmiddag was het weer zo ver. Om half een kwam de pakjesboot met daarop de Sint en de pieten de haven van Brielle binnen varen!

Het was trouwens nog bijna mis gegaan, want de Zwarte Piet die bij het binnen varen van de Brielse haven aan het roer stond, liet de boot bijna de verkeerde kant opvaren. Maar gelukkig kwam dat allemaal nog goed. Kinderen, pappa's en mamma's, opa's en oma's; rijen dik stond iedereen te wachten op de goedheiligman. Het lijkt wel of het elk jaar steeds een beetje drukker wordt. Nou had het zondagochtend eerst nog een beetje geregend. Maar een half uurtje voor aankomst van de Sint was het weer droog. En tot het moment dat de Goedheilig man via de Voorstraat uiteindelijk bij het stadhuis aankwam, was het niet alleen droog gebleven, maar scheen zelfs af en toe het zonnetje.

Het was de Brielse burgemeester Gregor Rensen die de Sint als eerste namens alle kinderen welkom heette. De burgemeester liep op de kade een beetje zenuwachtig heen en weer, maar uiteindelijk werd zijn wachten -en dat van al het toegestroomde publiek- beloond.

De Sint was blij weer in Brielle te zijn, zei hij. Dat is niet zo gek, want hij zal voor de duur dat hij in Nederland is, logeren in het Brielse Sinterklaashuis. Manuela Frerichs, Annemiek Balm en meer dan honderd vrijwilligers hebben dat weer mogelijk gemaakt. Niet minder dan zeven duizend kinderen, pappa's en mamma's en iedereen die een kaartje hebben kunnen bemachtigen, gaan de komende tijd bij de Sint in het huis langs.

Maandagochtend om kwart voor negen was de officiële opening van het Sinterklaashuis. De Sint had er toen net een nachtje in het huis er op zitten. Wie anders dan de Sint zelf verrichtte de opening door een lint door te knippen. Kinderen van de Leonardusschool zijn daar getuigen van geweest. Ze zongen hun longen uit hun lijf, ze dansten en hadden dikke pret. Iedereen was er, niet alleen de keukenpieten, maar ook de schoonmaakpiet, gewone hulppieten en natuurlijk de pakjes pieten. Maar de weerpiet had zich verslapen! Het regende. Maar binnen was het lekker warm.

Meer berichten
Shopbox