Logo hellevoetsepost.nl


Alphatrans transporteert al 10 jaar de grote kerstboom

Brielle - Dit jaar is het voor de tiende keer dat Brielle een grote kerstboom krijgt van haar Tsjechische zusterstad Havlíckuv Brod, een traditie die hopelijk nog lang in ere wordt gehouden

De grote boom die zo'n 15 meter hoog is staat immers elk jaar op de markt van de vestingstad en wordt jaarlijks feestelijk versierd met kerstballen en honderden lichtjes en is daarmee een belangrijke sfeermaker in de stad.

Het transport wordt al 10 jaar goed geregeld door het Brielse transsportbedrijf Alphatrans en is daarmee net zo'n grote traditie als de boom zelf.

Om weer nieuwe afspraken te maken ging oud- banketbakker Peter Kroone, namens het Havlíckuv Brod Brielle Comité, deze week met een flinke doos gebak naar het kantoor van Alphatrans om directeur Martin Bos en zijn medewerkers te verrassen. Bij een lekker kopje koffie en een goed gesprek werd afgesproken dat zij ook dit jaar het transport van de boom sponsoren, iets waar heel Brielle blij mee mag zijn, net zo als het personeel van Alphatrans met het gebak was.

Aan de zusterstad is beloofd dat een delegatie uit Brielle in mei weer naar Havlíckuv Brod komt om voor hun inwoners gratis, oliebollen, poffertjes of wafels te bakken, iets dat ongetwijfeld ook weer bijzonder op prijs gesteld zal worden.

Meer berichten
Shopbox