Logo hellevoetsepost.nl


Lampionnenoptocht gezellig feest

Hellevoetsluis - De 69ste EID lampionnenoptocht was er één om met een goed gevoel op terug te kijken, zowel voor de organisatie, alle vrijwilligers als voor alle deelnemers. Ondanks alle stortbuien van vrijdag en zaterdagochtend, was de opkomst groot.

Vanaf 18.30 uur druppelden zaterdag de enthousiaste en vrolijke deelnemers binnen op de parkeerplaats achter sporthal De Eendraght. Sommige wagens werden aldaar weer opgetuigd en ingericht, om beschadigingen tijdens de rit naar de Eendraght te voorkomen. Om iets na 20.00 uur werd het startsein gegeven.

Voorop zorgde Sempre Crescendo voor de nodige sfeer. Ook brachten de muziekkorpsen van muziekvereniging Voorne Putten en Duindorp uit Scheveningen gezellige muziek ten gehore. De organisatie had dit jaar veel problemen om muziekkorpsen in te huren. De sfeer was goed en toeschouwers konden genieten van de mooie creaties die aan hen voorbijtrokken. Na een korte stop in de Duindoornstraat, waar de muziekkorpsen voorzien werden van een welverdiend drankje, werd de optocht in het donker voortgezet. Nu met veel verlichting.

Voor de jurywagen van Bloktransport, bij sporthal De Eendracht, verzamelden alle deelnemers zich voor de prijsuitreiking. De jury had het ook dit jaar weer zeer moeilijk om prijswinnaars te kiezen, daar eigenlijk iedereen in hun ogen wel een prijs verdiend had. De jury zag veel creaties langskomen zoals, de cowboys en Indianen, smurfen, vlinders, prinsen en prinsessen in verlicht jurkjes, piraten en zeemeerminnen, Peter Pan, waarzegsters, elfjes enz. enz.

Ook waren er dit jaar weer aardig wat tuinen versierd. Dit geeft toch extra sfeer aan het geheel en bij veel van de verlichte tuinen was het tot in de late uurtjes erg gezellig. Een zeer enthousiaste Burgemeester Milène Junius reikte in alle categorieën de prijzen uit.

De uitslagen

Eigengemaakte lampionnen: 1. Fam Vendeloo met Carnaval 2. Fam. Landwehr met de Smurfen 3. Livi Baljon met de koets van Assepoester. Individueel: 1.De waarzegster door Lois Fortune 2. Het Speeldoosje van Aurora Capello 3. De grote Vlinder van Brit Willems. Kleine groepen: 1. De Smurfen van familie Steenbeek/Landwehr 2. De Elfjes van Desiree 3. Nintendi Prinses Races van Lizzy en Indy. Grote groepen: 1. P.R. Boeren en Tuinders met Wie zaait zal oogsten 2.De Vlindertuin van Leon van Soelen 3. Vakantie van Patricia en Daphne. Reclamewagens: 1. Bakkerij Klok met Peter Pan 2. Boerinnen van Montagetechniek Helvoet 3. Bob de Bouwer van Van Son. De Tuinen: 1. Wild West Meeuwenlaan 23 2. De Vlindertuin van Moriaanseweg 23 3. Apres Ski in Helmstraat 19.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox