Logo hellevoetsepost.nl


Foto: Sandra Vlielander

Bravenboer speelt altijd bij Rockanje

Door Cris Ronaldus

De voetballers van Rockanje promoveerden voor de zomer via een extra nacompetitie naar de derde klasse. En op dat niveau wil de ploeg van trainer Hans de Heer blijven acteren. Wegblijven uit de kelder van het amateurvoetbal. "Een stabiele factor worden in de derde klasse," zegt aanvaller Arie Bravenboer, die vorig seizoen in de vierde klasse de ene na de andere goal maakte.

ROCKANJE – Dat hoopt de spits ook een niveau hoger te doen, in 3D, waar Rockanje is ingedeeld bij onder andere Rozenburg, SC Botlek, Rijnmond Hoogvliet Sport en FC Binnenmaas. "Clubs die normaal gesproken verder zijn, gaan boven ons eindigen," verwacht de goaltjesdief. "Dat neemt niet weg dat wij er iedere wedstrijd voor gaan. We willen eerst veilig spelen en dan kijken wat er nog in zit. Dat weet je nooit. In die vierde klasse hebben wij geen zin meer. Ik ook niet. Voor een jaar oké, maar niet langer."

Bravenboer zal ook in de derde klasse ongetwijfeld zijn doelpunten meepikken. "Maar daar moet hij zich niet op gaan blindstaren," zegt trainer De Heer. "Arie scoort heel makkelijk, in de vierde klasse vorig seizoen 39 keer in de competitie, zoveel gaat hij er een niveau hoger niet maken. Maar hij kan wel vanuit het niets scoren. Soms speelt Arie ook baggerwedstrijden hoor, maar één momentje kan voldoende zijn. Daarom laat ik hem altijd staan, heeft hij wel meer krediet dan de andere spelers."

De spits lijkt zelf niet te veel bezig te zijn met zijn eigen productiviteit. "Het gaat erom dat wij ons met Rockanje handhaven. Ik hoop op veel leuke potten, verder gaan we het zien joh. Onze selectie is breder dan vorig seizoen, dat is wel nodig ook. We willen doorpakken. Rockanje is een gezelligheidsclub, maar daar past spelen in de derde klasse wel bij."

De competitie start pas op zaterdag 23 september, voor Rockanje met een uitduel bij SV Charlois. Afgelopen zaterdag speelde De Heers team het eerste bekertreffen, tegen Egelantier Boys. Gescoord werd er niet (0-0). "Wij misten te veel kansen. Ik ook, miste zelfs een penalty," baalt Bravenboer. Vorig seizoen kwam Rockanje Egelantier Boys nog in competitieverband tegen, in de vierde klasse. Het werd twee keer 8-1 voor de Rockanjenaren.

Derde klasse D

Rockanje komt dit seizoen uit in de zaterdag derde klasse D. De ploeg van trainer Hans de Heer ontmoet in die afdeling de volgende ploegen: SC Botlek, SV Charlois, FC Binnenmaas, NSVV, NBSVV, Rozenburg, Rijnmond Hoogvliet Sport, 's-Gravendeel, Pernis, IJVV de Zwervers, DRL, GHVV '13 en Zinkwegse Boys uit Oud-Beijerland.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox