Logo hellevoetsepost.nl


Wedstrijden voor waterscouting

Brielle - In onze regio is er in bijna iedere plaats een scoutinggroep. Een aantal keer per jaar komen de groepen samen voor gezamenlijke activiteiten, welke georganiseerd worden vanuit admiraliteit 14. Eén van die activiteiten vindt komend weekend plaats: de Roei-, Zeil- en Wrikwedstrijden!

Deze wedstrijden worden gehouden met hun traditionele lelievletten, stalen onzinkbare boten waarmee alle drie de sporten roeien, zeilen en wrikken kunnen worden gedaan. De wedstrijden zijn anno 2017 voorzien van moderne technieken, zo is bijvoorbeeld de wedstrijdbaan via smartphones te volgen en kan via het internet, voor de thuisblijvende supporters, de wedstrijden worden gevolgd.

Vanuit Barendrecht tot Westvoorne, van Schiedam tot Stellendam en alle plaatsen daartussen in, zullen komend weekend scoutinggroepen op het Brielse Meer sportief ten strijde gaan wie het beste is in het zeilen, roeien en wrikken.

Het meest spectaculaire zijn de onderdelen roeien en wrikken, maar het onderdeel waar iedereen naar uitkijkt is het lange afstands roeien op zaterdagavond. De startlijn alleen is al imposant: ongeveer 30 lelievletten op 1 lijn, van oever tot oever op het Brielse Meer. Een wedstrijdbaan van ongeveer 3 kilometer, heen en weer naar de Brielse Brug.

Belangstellenden, ouders en familie van leden en oud-leden zijn het hele weekend welkom om het te ervaren. U bent welkom op de Visserijweg 13 in Brielle. (Brielse Maas noord oever). Zaterdagmorgen (9 september) is de start van het evenement om 10.00 uur, de prijsuitreiking is zondag (10 september) rond 16.00 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox