Logo hellevoetsepost.nl


Conny Ouwendijk
Conny Ouwendijk (Foto: Sandra Vlielander)

Jong en oud in contact met hond als bindende factor

Door Martin van Gurp

Conny Ouwendijk, vormt sinds kort samen met Marian, Elle, Karin en Elly het bestuur van de stichting 'Puppyclub sociaal'. Die stichting heeft bijzondere doelstellingen. Conny Ouwendijk vertelt dat binnen de stichting nog veel moet gebeuren, waar ze enthousiaste vrijwilligers goed bij gebruiken kan.

Rockanje - Met regelmaat werkt Conny samen met de andere vier dames of ze komen op een andere manier elkaar tijdens het werk hier of daar wel tegen. "Op een gegeven moment hebben we het plan opgevat iets te gaan doen voor ouderen, eenzame mensen en kinderen. We zijn samen aan de slag gegaan en sinds kort hebben wij onze eigen stichting. Het doel van de stichting is om, samen met vrijwilligers, kinderen en ouderen met elkaar in contact te brengen met de hond als bindende factor.

De vijf dames van het bestuur hebben veel meer met elkaar gemeen dan dat je in eerste instantie zou vermoeden. Niet alleen hebben ze grote affiniteit met dieren in het algemeen en met honden in het bijzonder. Ze zijn ook nog eens stuk voor stuk hondentrainster en voelen zich erg betrokken bij mensen die het sociaal gezien niet makkelijk hebben. "Wij weten zeker, dat honden een positieve invloed hebben op mensen," zegt Conny.

"We weten inmiddels dat bezoekjes aan afdelingen van het Catharina Gasthuis erg worden gewaardeerd. Een bewoonster van het Gasthuis, waar haar omgeving in de loop van de tijd steeds minder vat op kreeg, leefde helemaal op bij het zien van de hond die die dag meegenomen was. Zij ging de hond aaien, toverde een lach op haar gezicht en leefde helemaal op." Dat is precies wat de stichting wil. Mens en dier met elkaar in contact brengen en daardoor sociaal isolement doorbreken.

De Nederlandse Heidemaatschappij steunt jaarlijks een aantal maatschappelijke projecten onder het motto 'kern met pit'. Sinds januari van dit jaar is de stichting een van projecten die worden ondersteund. Dat gebeurt met raad en daad. "We zijn hartstikke blij met die steun, maar we zijn er nog lang niet. Wij hebben met ons vijven verstand van honden en willen graag mensen helpen. Maar wij zoeken hulp bij het werven van donateurs, opzetten van administraties, promotie, enz. Iedereen die een bijdrage wil leveren is welkom."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox