Logo hellevoetsepost.nl


Boeren, burgers en buitenlui bij RTM

Ouddorp - Het thema van Open Monumentendag, zaterdag 9 september, is "Boeren, Burgers en Buitenlui". Waar komen die het beste bij elkaar? Inderdaad, bij het RTM-museum aan de Brouwersdam in Ouddorp.

Mensen ontmoeten elkaar al meer dan honderd jaar in het openbaar vervoer en zo ook op de eilanden, waar de RTM vanaf begin 20e eeuw begon met het rijden van trams.

Bij het RTM-museum rijden deze nog steeds en ook hier komen boeren, burgers en buitenlui bij elkaar. Enkele klederdrachtgroepen nemen de tram en zorgen dat de bezoekers zich terug voelen in Grootmoederstijd.

Oude trekkers, auto's en andere voertuigen kan men in en rond het museum bezichtigen. In het museum zelf is er voor de kleine reizigers ook een en ander te beleven via de Spoortocht.

De trams rijden met stoom om 11.45 u, 13.30 u en 15.30 u., eventueel aangevuld met een rit met dieselmaterieel van de RTM om 14.30 u. Boeren, burgers en buitenlui voelden zich het meest verbonden op de stoomboten van de RTM, tussen de veerhavens op de eilanden. Daarom is het ook leuk dat de bezoekers aan het museum met een oude passagiersboot een tocht kunnen maken op de Grevelingen. De tram van 13.30 u. is de boottram, die aansluit op de rondvaartboot en u bent om 16.30 u weer terug op het museum. Een waar dagje uit op de Kop van Goeree.

Voor inlichtingen en route:

www.rtm-ouddorp.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox