Logo hellevoetsepost.nl


Foto: Sandra Vlielander

Drukte bij jaarlijkse pompoenfair

Door Martin van Gurp

Het weiland vol met geparkeerde auto's. Hekken met rijen fietsen. Aan de achterdijk in Vierpolders was het druk. Want daar was het afgelopen weekend de jaarlijkse pompoenfair.

Vierpolders - Het werd een feest voor het oog en voor de smaakpapillen. Naast overheerlijke pompoensoep kon het talrijke publiek proeven van 'handgemaakte' kriekbier, patat aan een stokje, rabarberchampagne, poffertjes en natuurlijk de pompoenkroketten. "Maar door dit op te noemen, doe je al het andere hier van de markt te kort", zei een mevrouw afkomstig uit Dordrecht. "Het is hier geweldig en ik ben blij dat we met zes andere ouderen met de Plusbus uit Dordrecht nu hier zijn."

Uitgebreide markt

Het succes van de pompoenfair was weer groot. Velen gingen er met een of meerdere pompoenen vandoor. Of men had iets anders gekocht op de uitgebreide markt op het bedrijfsterrein van de firma Roest. Voor de kinderen was er een groot springkussen en konden de kleintjes een ritje op de rug van een paard doen. En als je moe van alles was, dan waren er altijd nog de pompoenen om daar even op uit te rusten. De mevrouw uit Dordrecht had het laatste woord. "Als het aan mij ligt ben ik er volgend jaar weer". Ze bestelde een laatste kopje koffie om daarna weer op weg te gaan naar de Plusbus.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox