Logo hellevoetsepost.nl


Brielse scheidsrechter maakt droom waar

Ze heeft het gefikst, Mirjam Bakkes, wedstrijdsecretaris en trainer bij basketbalvereniging Voorne, liet zaterdag tijdens Bruisend Brielle al haar passies samenkomen. Op de Turfkade was plaats gemaakt voor een professioneel basketbalveld.

Brielle -Na het openingsschot door wethouder Wilbert Borgonjen werden voor iedereen die mee wilde doen clinics gegeven. Zo was Ingmar Halbersma uit Heerenveen aanwezig om rolstoelbasketbal onder de aandacht te brengen. Zelf speelt hij op eredivisieniveau bij Dyna'75/DOV.

Clinics

De andere clinics gegeven door tweede divisiespelers Ingo Rutting uit Maassluis en Annabel Joziasse uit Vlissingen waren gericht op 3x3 basketball. Tijdens de spelen in 2020 in Tokio maakt deze sport haar debuut. Het Nederlandse team speelt daarbij een rol van betekenis, zij wonnen zilver op de FIBA 3x3 World Cup 2017.

Verrassing

Groot was dan ook de verrassing dat Sjoerd van Vilsteren tijdens Bruisend Brielle aanwezig was om een clinic te geven en handtekeningen uit te delen. Dit was allemaal mogelijk omdat Mirjam naast haar verenigingswerk ook scheidsrechter is op hoog niveau. Zij fluit eredivisie-wedstrijden t/m 16, senioren 2e divisie landelijk en eredivisie rolstoelbasketbal.

Ook is zij veelgevraagd bij 3*3 basketbal. Mirjam zette daarom haar netwerk in toen zij het idee opvatte om basketbalvereniging Voorne tijdens Bruisend Brielle op de kaart te zetten.

Andere droom

Een andere droom is om 3x3 basketball en rolstoelbasketball bij Basketbalvereniging Voorne mogelijk te maken. Wie weet, want als Mirjam gaat dromen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox