Logo hellevoetsepost.nl


Rondleiding militair erfgoed

Hellevoetsluis - Op zondag 3 september 2017 is de zesde rondleiding van 2017 over het militaire erfgoed van Hellevoetsluis. Op deze dag organiseert stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis een wandeling met een gids over de kustbatterij. Tijdens deze rondleiding wordt het ontstaan van Hellevoetsluis als vestinghaven belicht. Het accent zal liggen op de bouw van de kustbatterij van 1879 tot en met 1881 en de ontwikkelingen die zich daarna afspeelden tot en met de de Koude oorlog.

Gids

Tijdens deze wandeling leidt een gids u over de kustbatterij van de verdedigingswerken van Hellevoetsluis. Vooraf is er een korte inleiding. Men neemt u mee langs en in vele stenen en betonnen objecten op de vestingwallen van Hellevoetsluis.

Kanon lijkt te waken

Het grote kanon staat fier op de wallen van Hellevoetsluis en lijkt te waken over de vesting. Hoe oud is dit kanon, hoe werkte het? Al dit soort vragen zullen beantwoord worden tijdens de wandeling.

Caponnière

Ook de caponnière wordt bezocht, het is er donker en verrassend groot. Alleen tijdens een rondleiding kunt u hier een kijkje nemen en vertelt men over de functie van de verschillende ondergrondse ruimten. In dit object is een zaklamp overigens zeer handig.

Gevonden tijdens graafwerk

Nieuw hier is dat er een aantal objecten te zien zijn die horen bij de kustbatterij. Gevonden tijdens het vele graafwerk bij de restauratie.

De kazerne Haerlem, waar de kustartilleristen hun onderdak vonden en tijdens de mobilisatie 1914 - 1918 verbleven, wordt ook van binnen bekeken.

Kosten

De kosten voor de rondleiding bedraagt € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Donateurs betalen de helft.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox