Logo hellevoetsepost.nl


Monumentendag in Hellevoetsluis

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. In iedere deelnemende gemeente werkt een groep vrijwilligers actief mee aan het samenstellen en de praktische uitvoering van het Open Monumentendag programma.

Hellevoetsluis - Op zaterdag 09 september 2017 zijn een aantal bijzondere monumenten in Hellevoetsluis gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Het thema dit jaar is 'Boeren, burgers en buitenlui'.

Bezoek het Prinsehuis aan de Oostzanddijk van 10:00-17:00. Doorlopend zijn hier gratis rondleidingen door deskundige gidsen die u graag vertellen over de kunstwerken en het gebouw. Neem een kijkje bij de demonstratie ambachtelijk kantklossen en papierwerk u mag hier ook deelnemen aan een workshop decoratief papierknippen. Kinderen mogen zich creatief uitleven vanaf 13:00 uur tot 16:00 bij het Klompenatelier tegenover het Prinsehuis.

In de hal van het Prinsehuis treft u een expositie aan waarin het boerenleven centraal staat. Hellevoetsluis kent vele wijken die vernoemd zijn of verwijzen naar het Boerenleven van vroeger. Deze expositie beschrijft d.m.v. kaarten, foto's en objecten de ontwikkeling van het landschap en de rol die het boerenbedrijf heeft gespeeld. Tot stand gekomen en in samenwerking met het streekarchief VPR en het Stadsmuseum Hellevoetsluis.

Vanaf 13:00 begeleidt het looporkest u met vrolijke tonen op uw wandeling en zal de Stadsomroeper u roddels, verhalen en feitjes vertellen. De Vuurtoren en de Molen zijn open van 13:00-16:00, bij Kazerne Haerlem zijn rondleidingen en vanaf 11:00 is Fort Noorddijk op de Noorddijk open. Bezoek de schepen aan de Koningskade, de Vestingkerk en de RK Kerk van Padua toont u prachtige Iconen. Het Kruithuisje met binnenin het atelier van Joanna Smolarz is open, wandel vrijblijvend binnen en laat u verrassen!

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox