Logo hellevoetsepost.nl


Bruisend Brielle Daverend succes

Door Martin van Gurp (tekst en foto)

Esther Schreuder, Cees Zoetemeijer en Elles van Thiel zijn de belangrijkste Briellenaren die samen het organiserende hart vormen van Bruisend Brielle, waarbij Brielle in de meest brede zin van het woord zich laat zien met al zijn activiteiten en bloeiende verenigingen.

Brielle - Onder de leiding van de drie, waarbij het hen vooral ging om de deelnemers zo goed mogelijk van dienst te zijn, werd het ook deze keer weer een daverend succes. Het stralende weer zal zeker hebben bijgedragen aan de opkomst van het talrijke publiek dat Brielle afgelopen zaterdag wist te vinden.

"Zo'n dertien jaar geleden organiseerden we Bruisend Brielle voor de eerste keer. Toen moesten we de deelnemers nog weleens over de streep trekken. Waarom zou je veel tijd en energie steken in een presentatie als het effect daarvan heel klein is, was toen de vraag," zegt Esther. "Maar tegenwoordig is het anders. De laatste jaren gaan de aanmeldingen als vanzelf en hoeft niemand van ons drieën zijn best te doen om deelnemers te strikken."

Er stonden ook nu weer heel veel kraampjes van winkeliers, sportverenigingen, zorgboerderijen, makelaars, het theater, de modelvliegbouwclub en toneelverenigingen. "Alle deelnemers hebben een link met Brielle. Soms komt men niet van hier, maar wel van Voorne-Putten. Dat maakt het deelnemersveld nog breder en aantrekkelijker," zegt Esther. Wie nu naar Brielle kwam, kon genieten van roeiwedstrijden, een modeshow met Marijke Holtrop als een van de sterren, een woonbeurs in een wel erg warme tent, sportdemonstraties bij de kade, roeiwedstrijden in de haven, classic cars, een kunstmarkt, stoommachines en een duurzaamheidsmarkt. In de Voorstraat waren mini-optredens van twee spraakmakende lakeien, die het wandelend publiek verleidden tot het mee doen aan een piepkleine straatvoorstelling. Dat allemaal om het Brestheater, dat straks onderdeel wordt van het nieuwe Brielse Cultuurhuis, nog eens extra in het zonnetje te zetten.

Nieuw was dat aan het Maarland schepen uit een vroegere tijd lagen afgemeerd. Ouwe slepers, beurtschepen, de Jansje en de Bruinvis, allemaal waren ze er bij en uiteraard de Prince Admirael. Pruttelend lagen ze te wachten op hun bezoekers, terwijl de Prince Admirael met regelmaat even de Brielse Maas op voer. Tegen de achtergrond van de prachtige gevels was het een feest om aan het Maarland rond te lopen. Een ouwe baas uit Rozenburg had er speciaal zijn overtocht voor gemaakt om zaterdag daar te kunnen zijn. Met zijn stok in zijn hand liep hij er misschien wel een uur rond.'En nu op naar volgend jaar'. hoorde je de drie organisatoren zeggen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox