Logo hellevoetsepost.nl


Meer luchtfoto's van de regio op jouwluchtfoto.nl
Meer luchtfoto's van de regio op jouwluchtfoto.nl (Foto: Jelle van den Bos)

Beeld van verleden van boven

Ver of een stuk minder ver terug in de tijd. Jelle van den Bos legde het verre en het veel minder verre verleden vast vanuit de lucht, toen bij zijn drone bij Historyland opliet.

Hellevoetsluis - Miljoenen jaren terug naar de tijd dat dinosauriërs de aardbodem bevolkten. Of veel minder ver terug in de tijd door op een MIG21 of een gevechtshelikopter uit de tijd van de koude oorlog te klimmen. In Historyland kan van een wel heel groot deel van de geschiedenis een beeld gekregen worden

In het negen hectare grote buitenpark komt de geschiedenis tot leven Verschillende replica's van dinosaurussen, zoals de Tyrannosaurus Rex, ­de Triceratops, de Velociraptor en de Brachiosaurus zie je al van verre staan. Binnen zijn verschillende echte fossielen van dinosaurussen te bekijken, waaronder poten, tanden en eieren. Tussen alle dino´s en andere bijzondere objecten op het landgoed kom je verschillende items uit de wereldoorlogen en koude oorlog tegen. Naast een echte MIG21 straaljager en een originele Mil Mi-2 helikopter ook een manschappenvoertuig FV432.

Tussen de prehistorie en de koude oorlog zit nog heel veel tijd. Bijvoorbeeld de tijd de Middeleeuwen. In Historyland ziet de bezoeker een verkleinde kopie van een dertiende-eeuwse woontoren die deel ­uitmaakte van de Hellevoetse uithof Oosthoek, gesticht door de ­Cisterciënzermonniken van de abdij Ter Doest in Vlaanderen. Kijk voor alle informatie op historyland.nl

Ook een leuk idee voor een luchtfoto? Een stuk natuur? Bouwactiviteiten? Of misschien juist een van de vele zomerevenement? Laat het weten; mail naar redactie.hb@persgroep.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten