Logo hellevoetsepost.nl


'Mariniers 1667' landden bij Fort Landguard en keren terug naar Hellevoetsluis

In het kader van de glorieuze 'Tocht naar Chatham' in 1667 onder leiding van Michiel de Ruyter, is in het afgelopen weekeinde een landing uitgevoerd bij Landguard Fort in Felixstowe aan de Engelse Noordzeekust. Equipage De Delft voerde hier als 'Mariniers 1667' samen met Allemansend Re-enactment twee landingen uit en werd hierbij ondersteund door 'Landtmilitie' (Saluutbatterij Atkins en Vereniging Krijgshistorie Vesting Bourtange).

De aanval op het Fort Landguard verliep 350 jaar geleden echter minder succesvol dan de succesvolle aanval op de Medway; na twee aanvallen, (waarbij acht Nederlanders sneuvelden), scheepten de Nederlandse troepen weer in en zeilden door naar het vaderland. Daar werd trots het prijsgenomen Britse vlaggenschip "Royal Charles" in de Marinehaven Hellevoetsluis afgemeerd.

Terug in Hellevoetsluis op 30 juni
Als vervolg op de aanval bij Fort Landguard, zal op vrijdag 30 juni het opbrengen van de "Royal Charles" in Hellevoetsluis feestelijk worden herdacht. 'Michiel de Ruyter' zal om 20.30 uur aan de Oostzanddijk worden ontvangen door burgemeester M. Junius. Equipage De Delft en Allemansend Re-enactment zullen dit uitbeelden met de Capiteyns-Chaloupe en andere historische sloepen. Tevens zal op zaterdag 1 en zondag 2 juli bij het Droogdok Jan Blanken een 17e-eeuws kampement te zien zijn en zullen er schermutselingen in de Hellevoetse "Haaven" plaatsvinden.

Vereniging Equipage de Delft beeldt de Marine en het Korps Mariniers uit van 1667 tot en met 1830. Equipage De Delft is gevestigd in Hellevoetsluis en Rotterdam. Voor meer informatie zie www.equipage-dedelft.nl

Reageer als eerste
Meer berichten