Logo hellevoetsepost.nl


Meer luchtfoto's van de regio op jouwluchtfoto.nl.
Meer luchtfoto's van de regio op jouwluchtfoto.nl.

Alles perfect in één plaat gevangen

Historie, natuur, recreatie en industrie, Jelle van den Bos legt het op één plaat vast. Voor zijn luchtfoto van deze week, heeft hij zijn eigen Hellevoetsluis verruild voor Brielle.

Brielle - Wie op Brielle aanrijdt, ziet vanuit alle richtingen wel de nooit voltooide Grote of Sint-Catharijnekerk die de omgeving domineert. Hoe de plaats nou werkelijk in elkaar zit, is vaak wat lastiger waarneembaar. Door zijn drone boven Brielle de lucht in te sturen, heeft Jelle de structuur van de vestingstad perfect in beeld weten te vangen. Zo wordt duidelijk dat de zeventiende-eeuwse vesting inderdaad een van de best bewaarde verdedigingswerken van Nederland is.

Vanuit de lucht is perfect te zien dat Brielle een compact stadje is. Maar achter de eeuwenoude geschiedenis, duikt ook het Europoortgebied op met naast de petrochemische industrie ook de windmolens die er de laatste jaren verrezen zijn. Maar dat is helemaal op de achtergrond; tussen Brielle en de Europoort bevindt zich eerst nog het Brielse Meer. Met jachthaventjes, campings en horeca een plaats voor recreatie bij uitstek. Recreatiemogelijkheid voor watersporters maar ook voor fietsers en wandelaars. net als op de rest van Voorne-Putten, zijn hier kilometers aan wandel- en fietspaden te vinden die je steeds weer op een andere manier naar de omgeving laten kijken.

Ook een leuk idee voor een luchtfoto? Een mooi stuk natuur in Rockanje? Bouwactiviteiten in Hellevoetsluis? Of misschien juist een van de vele evenementen die de komende maanden worden georganiseerd? Laat het weten; mail naar redactie.hb@persgroep.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten