Logo hellevoetsepost.nl


Kijk voor meer luchtfoto's van Hellevoetsluis en omgeving op jouwluchtfoto.nl.
Kijk voor meer luchtfoto's van Hellevoetsluis en omgeving op jouwluchtfoto.nl.

Jelle: 'Je kunt de blaadjes tellen'

Wie alleen maar nietsvermoedend naar buiten kijkt, denkt soms dat het fantastisch weer is om een luchtfoto te maken. Jelle van den Bos heeft echter met veel meer factoren te maken dat stralend blauwe luchten.

Hellevoetsluis - Door de straffe wind van de afgelopen week, lukte het Jelle bijna niet zijn drone de lucht in te sturen voor de foto van de week. "Als er te veel wind staat is het moeilijk de drone onder controle te houden voor een goede foto," legt Jelle uit. "En daarbij is de kans groot dat je drone crasht. Dat moet je natuurlijk ten allen tijde zien te voorkomen.

Uiteindelijk lukte het Jelle toch zijn drone boven het Ravense Hout de lucht in te sturen. En met een wel heel verrassend resultaat. "Ik denk dat dit de scherpste foto is geworden die ik ooit gemaakt heb," zegt Van den Bos enthousiast. "Je kunt de blaadjes van de bomen tellen!"

En het is niet alleen een heel scherpe foto geworden, ook de compositie is meer dan geslaagd. "Het leuke is dat de vijver, het hart van het bos, zo goed te zien is," vindt Jelle, "en dat de vijver daarbij in zijn vrolijkste vorm is wordt weergegeven."

Met de luchtfoto komen natuur en cultuur op een bijzondere manier samen. Het geeft een beeld van een park dat duidelijk is aangelegd, maar het geeft op geen enkele manier het vermoeden van de nabijheid van een verstedelijkt gebied.


Ook een leuk idee voor een luchtfoto? Een mooi stuk natuur in Rockanje? Bouwactiviteiten in Hellevoetsluis? Of misschien juist een van de vele evenementen die de komende maanden worden georganiseerd? Laat het weten; mail naar redactie.hb@persgroep.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten