Logo hellevoetsepost.nl


Seizoen Ynke@FRIENDS sluit af met een bijzonder dubbelconcert.

Op zaterdag 24 juni om 20:00 zal in de Kerk aan de Ring te Hellevoetsluis naast oude en nieuwe vrienden de Amerikaanse Singer-songwriter uit hartje Nashville ,Wyatt Easterling, samen met Clementine Volker de avond afsluiten. Een mooie afsluiting van een geslaagd seizoen en Ynke van der Wagt, organisator van de concerten, kijkt uit naar het volgende seizoen.
De Goereese Singer-songwriter Miss Clementine, vriendin van Ynke@FRIENDS, is in contact gekomen met de Amerikaanse troubadour Wyatt Easterling. Ze ontmoeten elkaar in Kansas afgelopen februari tijdens een concert van Clementine. Ze kwam in gesprek met Bobby Rymer, vertegenwoordiger van o.a. Bruce Springsteen en Patty Griffith. En Brian Ashley Jones een blues / country zanger uit Nashville. Ze stelden haar voor aan Wyatt Easterling. Dit bleek het begin van een vruchtbare samenwerking. Wyatt Easterling woont en werkt al 30 jaar in Nashville. Hij heeft o.a. geschreven en geproduceerd voor Cher, Olivia Newton John, Carole King, country legend Neal McCoy, Dierks Bentley. Ook heeft hij een label opgericht met Miles Copeland, manager van The Police. Zijn nieuwe album, Divining Rod, staat nu al in de folk top 5 van de US.
In juni zijn ze samen op verschillende locaties te horen, waaronder in Cultureel Centrum Kerk aan de Ring. Er worden ook songwriting workshops georganiseerd.
De avond zal beginnen met een aantal talentvolle jonge klassieke musici. De veelbelovende Romy de Winter op viool, die meermaals te horen is geweest bij Ynke@FRIENDS. Wederom brengt Romy een studiegenoot van het conservatorium mee. Dit keer Marije Korenromp op hoorn. Marije zal samen met de sopraan José van Putten een lied van Schubert spelen onder begeleiding van Ynke van der Wagt op piano. José van Putten is in de regio bekend als dirigente maar ze is tevens ook een begaafd zangeres met een eigen geluid. Ook zal José een aantal Amerikaanse liederen zingen van o.a. Gershwin en Copeland. Ook zijn er weer prachtige schilderijen van Blanche Art Productions/Kunstuitleen te zien.
Kortom, een dubbelconcert om niet te missen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur. Kerk aan de Ring, Ring 2, Hellevoetsluis. Kaartprijs €7,50, deuren open vanaf 19:30

Reageer als eerste
Meer berichten