Logo hellevoetsepost.nl


Jim Bakkum zingt tijdens Haavenconcert

24 juni is het dan eindelijk zover, het eerste Haavenconcert in Hellevoetsluis. Muziekvereniging Voorne & Putten wilde een groots concert op het water, in de vesting. En met steun van de gemeente Hellevoetsluis en Historyland konden de plannen worden gerealiseerd. Dit heeft geresulteerd in een geweldige line-up van artiesten die deze avond hun opwachting maken om voor het Hellevoetse publiek, maar ook voor mensen buiten Hellevoetsluis, een spetterende muzikale avond te verzorgen.

Grote artiest zal op deze avond Jim Bakkum zijn. Nadat hij in het seizoen 2002-2003 de finale haalde van de talentenjacht Idols kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Hij had een nummer 1 hit met het nummer ‘tell her’, wat hij deze avond ook zal zingen met begeleiding van orkest en band. Hij speelde de rol van Danny Zuko in de musical Grease en het nummer dapper en sterk werd de titelsong van de film Asterix een Obelix. Jim zal samen met het orkest van Muziekvereniging Voorne & Putten en het speciaal voor dit evenement samengestelde combo 7 nummers zingen.

Het orkest, onder leiding van Dominique Capello, zal de razend moeilijke, maar oh zo mooie ouverture La gazza ladra van Giacomo Rossini ten gehore brengen. Het orkest is al maanden bezig om alle nummers in te studeren om een zo hoog mogelijk niveau te halen. En dat gaat u horen. Samen met het popkoor Given uit Rozenburg spelen zij ook nog een echte meezinger voor het publiek, het slavenkoor uit nabucco van Giuseppe Verdi, en het bekende ameno van de band ERA.

Bijzonder tijdens deze avond is dat er een gastspreker zijn opwachting zal maken. Arie van den Ban zal het concert inleiden met een verhaal over de historie van de vesting. Later op de avond zal hij dieper ingaan op de slag bij Chatham waarin Hellevoetsluis een belangrijke rol speelde. Wie Arie van den Ban zegt, zegt Historyland. Wij zijn dan ook bijzonder trots en blij dat wij met Historyland onze hoofdsponsor kunnen presenteren. Zonder hen was dit unieke concert niet mogelijk geweest, en we hebben de hoop uitgesproken om in de toekomst vaker muzikaal samen te werken, met bijvoorbeeld concerten in het historische museum.

Naast alle bovengenoemde artiesten hebben wij nog iemand aan ons weten te binden. Een talent waar het enthousiasme en de muzikaliteit van af spat. Niemand minder dan Martine Hordijk zal haar opwachting maken en met haar ‘’gouden keeltje’’ iedereen in vervoering brengen in nummers zoals: Gabriella’s sang, Kiss from a rose en you raise me up. Bij het grote publiek misschien minder bekend maar zij werkt bijvoorbeeld al jaren bij RTL Telekids als zangdocente, heeft in diverse musicals gezongen en heeft inmiddels veel ervaring met het zingen met een blaasorkest.

Dit alles wordt de hele avond vakkundig aan elkaar gepraat door onze ladyspeaker, Carla Vermande. Zij heeft tijdens de jaaruitvoering van Muziekvereniging Voorne en Putten een zeer fijne indruk gemaakt en ook zij wilde graag haar medewerking verlenen aan dit unieke evenement.

De avond is gratis toegankelijk voor jong en oud. Hapjes en drankjes worden verzorgt door het ‘de Ruyterhuis’ en u kunt op het plein voor het gemeentehuis genieten van prachtige muziek, prachtige artiesten en een prachtige ambiance. Hou onze facebook pagina, het haavenconcert, in de gaten voor interviews, sfeerbeelden en achtergrond informatie en wij verwelkomen u graag 24 juni, 19.45 uur, bij het allereerste haavenconcert in de Hellevoetse vesting.

Reageer als eerste
Meer berichten